ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει η Ευαγγελίστρια Ν. Ιωνίας

πανηγυρίζει-η-ευαγγελίστρια-ν-ιωνίας-379363

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια θα εορτασθεί και φέτος η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το Πάσχα του καλοκαιριού, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, με κύριο χαρακτηριστικό της όλης τελετής τον Επιτάφιο της Παναγίας, τα Εγκώμια, και την μεγαλοπρεπή πομπή της περιφοράς, που γίνεται για πολλά χρόνια στη Νέα Ιωνία και συγκεντρώνει πολλές χιλιάδες λαού από την πόλη του Βόλου και την γύρω περιοχή.

Σήμερα παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους πέριξ του Ναού. Στις 11μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 2.30π.μ.

Αύριο, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζάμπιας & Μαλάουι κ. Ιωακείμ.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν ταυτόχρονα οι Ιεροί Ναοί: Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, Ιερά Μονή Παναγίας Ανω Ξενιάς, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλυκών, Ευξεινουπόλεως, Καλών Νερών, Μακρυνίτσης, Μηλίνας, Καναλίων, Ξυνόβρυσης, Πτελεού, Βελεστίνου, Λόφου Επισκοπής, Δρυμώνος, Προμυρίου και Ξουριχτίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου