ΤΟΠΙΚΑ

Το Πάσχα του καλοκαιριού

το-πάσχα-του-καλοκαιριού-380838

Το Πάσχα του Καλοκαιριού, τη μεγαλύτερη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, θα εορτάσει η Εκκλησία το Σάββατο 15 Aυγούστου. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι Ιεροί Ναοί : Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, Ιερά Μονή Παναγίας Ανω Ξενιάς, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλυκών, Ευξεινουπόλεως, Καλών Νερών, Μακρυνίτσης, Μηλίνας, Καναλίων, Ξυνόβρυσης,

Πτελεού, Βελεστίνου, Λόφου Επισκοπής, Δρυμώνος, Προμυρίου και Ξουριχτίου.

Επίκεντρο του εορτασμού είναι η Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, όπου αύριο,

παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους πέριξ του Ναού. Στις 11μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 2.30π.μ.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζάμπιας & Μαλάουι κ. Ιωακείμ.

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Ανω Ξενιάς, αύριο, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζάμπιας & Μαλάουι κ. Ιωακείμ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα μιλήσει. Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί το Κτιτορικό Μνημόσυνο και ο μεθεόρτιος Εσπερινός.

Στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλυκών, αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στην ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως, αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλών Νερών, αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων, αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυνίτσης, αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μηλίνας, αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξυνόβρυσης, αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Κωνσταντίνου Φλάκη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Γεωργίου Πρασίνου.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού, αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελεστίνου, αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λόφου Επισκοπής, αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αγάθωνος Ντάτσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμώνος, αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Προμυρίου, αύριο, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Πρωτ. Κωνσταντίνος Μπουρτζής.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξουριχτίου, αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού, Αρχιερατικού Επιτρόπου Κισσού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Κωνσταντίνου Καφίδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου