ΤΟΠΙΚΑ

Ενταξη της Τουρκίας σε 50 χρόνια

ενταξη-της-τουρκίας-σε-50-χρόνια-851206

Το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ είναι ανοιχτό δήλωσε σε συνέντευξή της στην γαλλική εφημερίδα Figaro η Ανγκελα Μέρκελ, αλλά τόνισε ότι η ΕΕ θα έχει «στενότερες σχέσεις» με την Τουρκία «σε 50 χρόνια».
«Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως σε 50 χρόνια οι σχέσεις μας θα γίνουν πιο στενές» είπε συγκεκριμένα η Α.Μέρκελ και προσέθεσε ότι «με την Τουρκία έχουμε δεσμευτεί σε ενταξιακές διαπραγματεύσεις και το θέμα αυτό είναι ανοικτό».
Η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε μια «προνομιακή συνεργασία» μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και όχι την πλήρη ένταξή της. Η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι η Ευρώπη έμαθε να είναι ανοιχτή, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως και ένταξη. «Η ένταξη δεν είναι απαραιτήτως η καλύτερη επιλογή» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.
Σύμφωνα με την Γερμανίδα καγκελάριο είναι απαραίτητο «να προσδιοριστεί μια πολιτική γειτονίας». Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι αν αυτή η πολιτική αυτή δεν συνεχιστεί υπάρχει ο φόβος «να εισάγουμε συγκρούσεις στο έδαφος της Ευρώπης».
Η συνέντευξη της Μέρκελ δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας και αναμεταδόθηκε από άλλες τέσσερις εφημερίδες της ΕΕ. Η Τουρκία είχε εκφράσει την ελπίδα της να ανοίξουν τέσσερα κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου