ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Μπέρδεμα
Κύριε Αλογοσκούφη
Ο λαός προσεύχεται στο Θεό να μην επιβληθούν κι άλλες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, των καυσίμων, περαιτέρω καθήλωση μισθών και ημερομισθίων, αύξηση φόρων, αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση κ.τ.λ.
Μπέρδεμα. Στον ίδιο Θεό προσεύχεστε κι εσείς για να επιβληθούν…
Φ.Τ.

Τα σκάνδαλα είναι το λιγότερο…
Ακόμα και αν υπήρχε στην Κυβέρνηση ένα πολιτικό προσωπικό καλύτερο από το υφιστάμενο, σε καμία θετική για το λαό “αλλαγή” δεν θα μπορούσε να οδηγήσει τα πράγματα. Είναι ζήτημα πολιτικής φιλοσοφίας του κυβερνώντος κόμματος και αποδεικνύεται από τα έργα και τις ημέρες της Κυβέρνησης.
Η οσμή σκανδάλων που καλύπτει τη χώρα (π.χ. Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ) είναι συνέπεια της Νέας Διακυβέρνησης και πάντως το κόστος τους είναι ελάχιστο μπροστά στο κόστος που έχει για όλους μας η αντιλαϊκή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.
Φ.Τ.

Το Προεδρικό δείπνο και γεύμα
Την Παρασκευή το βράδυ στο δείπνο που παρέθεσε ο Δήμος Βόλου στην Εξωραϊστική προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια το μενού περιλάμβανε: πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι και σαν κυρίως φρέσκο σολομό με χόρτο και σαλάτα καρώτο. Στο γεύμα το μεσημέρι του Σαββάτου στην αίθουσα Νίκολας τα πιάτα ήταν διαφορετικά, αφού το πρώτο ήταν χορτόπιτα νηστίσιμη ή με τυρί και το δεύτερο πιάτο ήταν χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα λιαστής ντομάτας και ρύζι, ενώ όσοι νήστευαν δοκίμασαν καλαμάρι γεμιστό και πατάτες φούρνου με σάλτα μουστάρδας. Στο δείπνο και το γεύμα σερβίρισαν σαλάτες φρέσκων λαχανικών με μαρούλι και ρόκα. Το κρασί όμως και στις δύο περιπτώσεις ήταν εξαιρετικό, αφού η Εξωραϊστική παρουσίασε το Κατώγι από το κτήμα Αβέρωφ, επιθυμία και του τιμώμενου Προέδρου που είναι Ηπειρώτης στην καταγωγή, ενώ στο γεύμα της τράπεζας Πειραιώς στο Νικόλας το κρασί ήταν μοσχοφίλερο ροδίτης- λευκός Πελοποννησιακός παραγωγής του Διοικητή της τράπεζας Μιχάλη Σάλλα με την ονομασία «Ορεινός ήλιος» και με ασημένιο παγκόσμιο βραβείο από την έκθεση των Βρυξελλών. Από γλυκά η Εξωραϊστική σερβίρισε προφιτερόλ με σαντιγί, ενώ στου Νίκολας ραβανί με παγωτό και παραδοσιακό χαλβά Παπαγιανόπουλου, καθώς μήλο γλυκό κουταλιού. Γενικώς η ντόπια μαγειρική τέχνη πέρασε τις δύσκολες εξετάσεις.
Χ.Μ.

Εντυπωσίασαν οι αίθουσες
Σε σχόλιο της σελίδας 2 κάνουμε λόγο για τις εντυπώσεις της Προεδρικής συνοδείας από το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ. Όμως όπως μας έλεγαν άνθρωποι της προεδρικής συντροφιάς οι δύο αίθουσες ( Εξωραϊστική και Νίκολας) άφησαν θετικότατες εντυπώσεις στους υψηλούς επισκέπτες. Πάλι καλά, αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε αίθουσα για αξιόλογες μεγάλες εκδηλώσεις, πλην της Εξωραϊστικής.
Χ.Μ.

Πετυχημένα τα εγκαίνια
Από πλευράς οργάνωσης και προσέλευσης κόσμου τα εγκαίνια του Μουσείου Τσαλαπάτα, από τους εκατοντάδες παριστάμενους, χαρακτηρίστηκαν απολύτως πετυχημένα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε εντυπωσιασμένος από τελικό αποτέλεσμα του Μουσείου χαρακτηρίζοντας το έργο μεγαλειώδες.
Χ.Μ.

Ακτιβιστές στον Πρόεδρο
Το ψήφισμα που δημοσιοποίησε στον τοπικό Τύπο προσπάθησαν να παραδώσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, λίγο πριν την είσοδο του Κάρολου Παπούλια στο Δημοτικό Θέατρο.
Οι οικολόγοι όμως έπεσαν πάνω σε τοίχο τον οποίο αποτελούσε οι άνδρες Ασφαλείας του Προέδρου και η Ασφάλεια Βόλου. Όση ώρα ο πρόεδρος ήταν στην εκδήλωση του Δημοτικού Θεάτρου, τρεις ασφαλίτες- με ευγενικό τρόπο είναι αλήθεια- είχαν γίνει σκιά του Κώστα Βολιώτη, που δεν έχασε ευκαιρία και μπαινόβγαινε στο θέατρο για να τεστάρει τα νεύρα των αστυνομικών.
Τελικά κατά την έξοδο του Προέδρου ο έμπειρος σε ακτιβιστικές ενέργειες Κώστας Βολιώτης με θεαματική ντρίπλα βρέθηκε μπροστά στον Πρόεδρο… φωνάζοντας “Κύριε Πρόεδρε.. κύριε Πρόεδρε, ένα ψήφισμα…¨Ο Κάρολος Παπούλιας με την έμφυτη ευγένεια που τον διακρίνει σταμάτησε, παρέλαβε το ψήφισμα και είχε μαζί του συνομιλία ενός λεπτού κατά την οποία εξέφρασε την άποψη ότι είναι πολύ χρήσιμος ο ρόλος των οικολογικών οργανώσεων και μάλιστα έγινε λόγος και για τον ορισμό κάποιου μελλοντικού ραντεβού.
Έτσι αποφεύχθηκε σοβαρότερο επεισόδιο. Παιδιά ήρεμα, ήρεμα δεν είναι τρομοκράτης…
Χ.Μ

Ενδιαφέρον Παπαδόπουλου
Επανακάμπτει στα κομματικά πράγματα της Νέας Δημοκρατίας ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ και γνωστός δικηγόρος Κώστας Παπαδόπουλος. Κουμπάρος του Θανάση Νάκου και με καλό επίπεδο σχέσεων με τους άλλους δύο βουλευτές, πιθανότατα θα διεκδικήσει την προεδρία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας.
Χ.Μ

Δυναμικά και ο Σάκης
Στα κομματικά πράγματα της Νέας Δημοκρατίας μπαίνει ορμητικά και ο γνωστός εργολάβος Σάκης Πάππος, ο οποίος πλέον θεωρείται βέβαιον ότι θα είναι ένας από τους υποψηφίους προέδρους για τη ΝΟΔΕ.
Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος για το εγχείρημά του και επισημαίνει ότι μέχρι τώρα μόνο έχει προσφέρει στη γαλάζια παράταξη, ενώ τώρα έχει έρθει η ώρα να αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει και από θέση ευθύνης στον κομματικό μηχανισμό. Ήδη ο Σάκης συνάπτει συμμαχίες κυρίως από το χώρο του Επιμελητηρίου και γενικώς επιδίδεται σε προεκλογική εκστρατεία με θετικά μέχρι τώρα αποτελέσματα, όπως επισημαίνουν οι φίλοι του.
Χ.Μ

Με το καλό, συνάδελφε
Βγήκαν και πολιτικές ειδήσεις στο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Εξωραϊστική. Συγκεκριμένα ο συνάδελφος δημοσιογράφος Γιάννης Αναστασίου παρουσία ευρύτατης δημοσιογραφικής συντροφιάς γνωστοποίησε το ενδιαφέρον του να συμπεριληφθεί στη λίστα του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Μάλιστα από τους παρόντες σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιάννη Αναστασίου αρκετοί ήταν αυτοί που δήλωσαν ότι θα προσφέρουν αφειδώς τη βοήθειά τους. Άνθρωπος των Μέσων Ενημέρωσης είναι, εάν κατορθώσει να τα χειριστεί καλά, θα έχει ήδη ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανθυποψηφίων του.
Χ.Μ

Ο “Τσάρος”
Απαντες παρόντες οι παράγοντες της αγοράς, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, στελέχη των Οικονομικών Υπηρεσιών στην χθεσινή συνέλευση του ΣΕΒ. Η παρουσία του Τσάρου της Οικονομίας στο Βόλο ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά τους και φυσικά από νωρίς το απόγευμα, τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την άφιξη του Υπουργού, βρίσκονταν στο Συνεδριακό κέντρο. Βεβαίως ο κ. Γ. Αλογοσκούφης έφτασε γύρω στις 7.45 μ.μ. ιδιαίτερα ευδιάθετος, παρά το γεγονός ότι τα Αθηναϊκά Τηλεοπτικά Δίκτυα, επιχείρησαν να τον στριμώξουν… Έχει συνηθίσει πλέον και ξέρει να αποφεύγει τις παγίδες. Δεν είναι δα και πρωτάρης… Τρία χρόνια στην ηλεκτρική καρέκλα του ΥΠΕΘΟ έμαθε να ξεφεύγει σαν το χέλι…
Β.Κ

Υπερβολική δημοκρατία…
Δύο λέξεις μονοπώλησαν το τοπικό πολιτικό αλμανάκ την εβδομάδα που μας πέρασε. Το αλληγορικό προσωνύμιο «ποντικοί» που εκστόμισε ο Νομάρχης Απ. Παπατόλιας, θέλοντας να προσδιορίσει την ανώνυμη καταγγελία για τις συμβάσεις των στενών συνεργατών και η φράση του πρώην Νομάρχη έδωσε την πληρωμένη απάντηση «ας τους δώσει ποντικοφάρμακο». Κάποιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας επιρρίπτουν ευθύνες στον επικεφαλής τους τον οποίο κατηγορούν για «υπερβολική δημοκρατία». Ο Παπατόλιας, λένε, τους έβαλε μέσα, παραχωρώντας γραφείο στη μείζονα μειοψηφία, μολονότι δεν προβλέπεται από τον Κώδικα…
Α.Τ.

Στο «μαντρί»…
Στο «μαντρί» προσπαθούν να βάλουν σήμερα το βράδυ τους αιρετούς της Ν.Δ. Μαγνησίας οι υπεύθυνοι της ΝΟΔΕ, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί ο γαλάζιος «εμφύλιος» στις επικείμενες εκλογές της ΤΕΔΚ. Εάν θα επαναληφθεί το σκηνικό της φραστικής σύγκρουσης μεταξύ Αλεξόπουλου και Μήτρου κανείς δεν μπορεί να το ξέρει…
Α.Τ.

Ελεγχοι στην αγορά
Μικτά συνεργεία θα συγκροτηθούν από την Νομαρχία ενόψει των ελέγχων που ξεκινούν οσονούπω από υπαλλήλους των Διευθύνσεων Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου.
Α.Τ.

Ηγετική εμφάνιση
Την ερχόμενη Παρασκευή γίνεται η νομαρχιακή συνέλευση της Ν.Δ. Μαγνησίας στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Εκεί αναμένεται να κάνει την ηγετική του εμφάνιση ο Σάκης Πάππος…
Α.Τ.

Στις κάλπες οι οικοδόμοι
Στις κάλπες από αύριο το απόγευμα το πιο μαζικό σωματείο του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων.
Α.Τ.

Κοινό όραμα
“Ιστορική στιγμή” χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας την δημιουργία του Ινστιτούτου Ντε Κίρικο στον Βόλο. Ο πρόεδρος του ΔΣ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ονόματα των συμπολιτών οι οποίοι μοιράστηκαν ευθύς εξ αρχής το κοινό όραμα, υπογραμμίζοντας την προσφορά ανθρώπων όπως οι: Νίκος Βελισσιώτης, Δημήτρης Βρετάκος, Ροδούλα Ζήση, Παντελής Λαζαρίδης, Κυριάκος Μήτρου, Θανάσης Νάκος, Γιώργος Νούλας, Γιώργος Πατελοδήμος, Πάνος Σκοτινιώτης και Γιώργος Σούρλας, που ήταν τα ιδρυτικά μέλη του φιλόδοξου εγχειρήματος.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Ευχαριστίες
Κατά την διάρκεια της χθεσινής, επίσημης ανακοίνωσης περί της δημιουργίας του Ιδρύματος Ντε Κίρικο στον Βόλο, έγινε ειδική μνεία και εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες στον δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη, για την “συμμετοχή και την υποστήριξη του Δήμου Βόλου”. Οι δράσεις του Ινστιτούτου ντε Κίρικο θα “φιλοξενηθούν” επί του παρόντος στην Εξωραϊστική, αλλά υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις για μόνιμη στέγαση σε κεντρικό χώρο της πόλης με την αρωγή του Δήμου.
ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου