ΤΟΠΙΚΑ

Ογκολογικό και Παιδιατρικό αποκτά η Θεσσαλονίκη

ογκολογικό-και-παιδιατρικό-αποκτά-η-θ-851206

Μέσα στην επόμενη τετραετία αναμένεται να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν τα δύο νέα υπερσύγχρονα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, ένα Παιδιατρικό και ένα Ογκολογικό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε τον χώρο ανέγερσης στην περιοχή της Καρδίας, του δήμου Μίκρας.
Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα υπογραφούν προγραμματικές συμβάσεις με όλους τους φορείς, είπε ο υπουργός στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Μίκρας, Θεόδωρο Γκουστίλη και συζήτησαν αναλυτικά για τις προοπτικές του έργου. «Τα δύο νοσοκομεία θα καλύψουν ένα τεράστιο κενό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας», δήλωσε ο κ.Αβραμόπουλος,
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μίκρας χαρακτήρισε το έργο αυτό πολύ σημαντικό όχι μόνο για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά και για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.
Τα δύο νοσοκομεία θα είναι συνολικού εμβαδού 80.000 τ.μ. και θα απασχολούν περίπου 6.000 εργαζόμενους. Θα διαθέτουν από 400 κλίνες το κάθε ένα και ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 700 εκατ. ευρώ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Υγείας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο αντινομάρχης Μιχάλης Τζόλλας και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου