ΤΟΠΙΚΑ

Σηκώθηκε η αυλαία στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ

σηκώθηκε-η-αυλαία-στο-φεστιβάλ-ντοκιμ-851206

Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η πραγματικότητα στην Ασία θα είναι στο επίκεντρο του 9ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης- Εικόνες του 21ου αιώνα. Το φεστιβάλ σήκωσε αυλαία προχθές 16 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 25 του μηνός. Συμμετέχουν ταινίες και σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο, ενώ θα προβληθεί και η πρόσφατη ελληνική παραγωγή ντοκιμαντέρ.
Οι ενότητες «Ανθρώπινα Δικαιώματα» και «Βλέμμα στην Ασία» καθιερώνονται από φέτος ως δύο ξεχωριστά τμήματα του φεστιβάλ και προστίθενται στα ήδη καθιερωμένα επίσημα προγράμματά του, «Όψεις του Κόσμου», «Καταγραφή της Μνήμης», «Πορτρέτα-Ανθρώπινες Διαδρομές», «Μικρές Αφηγήσεις», «Κοινωνία και Περιβάλλον», «Μουσική».
Ταινίες, όπως οι «Εχθροί της Ευτυχίας» με θέμα τον αγώνα μιας δυναμικής 28χρονης Αφγανής που πολιτεύεται στην ανδροκρατούμενη χώρα της, υποψήφια στις πρώτες δημοκρατικές βουλευτικές εκλογές έπειτα από 30 χρόνια στο Αφγανιστάν, αλλά και το ντοκιμαντέρ «Πατρίδα μου, Πατρίδα μου» με θέμα το Ιράκ και την παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων, είναι ενδεικτικές για το νεοσύστατο τμήμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα», που συνεργάζεται με τη Διεθνή Αμνηστία, επιτροπή της οποίας θα απονέμει και το βραβείο.
Στο τμήμα «Βλέμμα στην Ασία» συμμετέχουν ντοκιμαντέρ από Ιαπωνία, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη, Κίνα και πολλές άλλες που καταπιάνονται με τα θέματα του αναλφαβητισμού, μητρότητας, απαγωγές νέων και άλλα «καυτά» προβλήματα που βιώνει η Ασιατική Ήπειρος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου