ΤΟΠΙΚΑ

Η «μάχη» της Τρίπολης

η-μάχη-της-τρίπολης-851206

Ακόμη μια σημαντική «μάχη» για την παραμονή της στην Β Εθνική δίνει σήμερα η Νίκη στην Τρίπολη. Οι κυανόλευκοι αντιμετωπίζουν στις 3 μ.μ. τον δεύτερο στην κατάταξη Αστέρα και δεν διστάζουν να δηλώνουν αισιόδοξοι ότι θα του κόψουν βαθμούς και θα πάρουν αυτό που χρειάζονται από το σημερινό παιχνίδι για να συνεχίσουν να βλέπουν αισιόδοξα το μέλλον τους στην κατηγορία. Λαμβάνοντας κανείς υπόψη του την βαθμολογία και το τι έχουν καταφέρει οι δυο αντίπαλοι μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η γηπεδούχος ομάδα θα μπορέσει να προσθέσει εύκολα το τρίποντο στο σακούλι της. Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος και οι παίκτες του δεν ασχολούνται με τα προγνωστικά και τις κακές γλώσσες που θέλουν το αήττητο σερί των τελευταίων πέντε αγωνιστικών να σταματά στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, «ψαλιδίζοντας» παράλληλα τις ελπίδες τους για σωτηρία. Αντίθετα μάλιστα δεν αναμένεται να χαριστούν στους παίκτες του Πάουλο Κάμπος.
Οι φιλοξενούμενοι, με τη νίκη της περασμένης αγωνιστικής επί του πρωτοπόρου Λεβαδειακού να αποδεικνύει ότι τους άξιζε καλύτερη τύχη στο πρωτάθλημα και ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο, θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να υποχρεώσουν στην τέταρτη απώλεια στην έδρα του τον Αστέρα.
Η μεγάλη «πληγή» για τη Νίκη στο σημερινό παιχνίδι εντοπίζεται στην άμυνα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Μπαλάφα και Αφόνσο θα απουσιάζει, λόγω τιμωρίας και τραυματισμού αντίστοιχα και ο Σταύρος Διαμαντόπουλος θα καταφύγει σε λύση έκτακτης ανάγκης σε μια προσπάθεια του να διαφυλάξει το μηδέν στο παθητικό της ομάδας του για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι. Το πιθανότερο σενάριο είναι να επιστρατευτούν για να καλύψουν το κενό οι Αρτσε και Ρουμελιώτης, την ώρα που στα δεξιά θα βρίσκεται ο Τζουλιάνο και στα αριστερά ο Βούζελα, που επιστρέφει στην δράση και στην ενδεκάδα μετά από μια αγωνιστική απουσίας. Από κει και πέρα οι Κουτσογιάννης και Ρίκα θα έχουν ανασταλτικά καθήκοντα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, όπου θα βρίσκονται επίσης από την δεξιά πλευρά ο Χώνος και από την αριστερή ο Παυλίδης, την ώρα που ο Σίμιτς θα έχει πάρει θέση πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μουρατίδη. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να ξεκινήσει στην ενδεκάδα ένας εκ των Καρβάλιο και Ζορμπά. Σε αυτήν την περίπτωση ο Σίμιτς θα αγωνιστεί πιο πίσω και ίσως υπάρξουν επιπλέον εσωτερικές αλλαγές.
Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος συμπεριέλαβε στην αποστολή που αποτελείται από 18 άτομα τους: Γκίτκο, Καλογεράκη, Βούζελα, Ρουμελιώτη, Αρτσε, Κουτσογιάννη, Μπόλο, Ρίκα, Σίμιτς, Καρβάλιο, Τζουλιάνο, Χώνο, Παυλίδη, Μπαλαμούτη, Πιττάκα, Παλάσκα, Μουρατίδη και Ζορμπά.
«Αρχοντας» της σημερινής αναμέτρησης θα είναι ο Δημήτρης Παναγόπουλος από τον Σύνδεσμο Διαιτητών της Αθήνας Βοηθοί του θα είναι ο Π. Μαστροδήμας από την Αθήνα και ο Γ. Ασημακόπουλος από την Μεσσηνία με 4ο τον Π. Κωνσταντινέα (Μεσσηνίας).

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα φιγουράρει ο Αστέρας Τρίπολης και φαίνεται πως δύσκολα θα χάσει την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα. Οι Πελοποννήσιοι έχουν απολογισμό έντεκα νίκες, επτά ισοπαλίες και πέντε ήττες στην μέχρι σήμερα πορεία τους. Στην έδρα τους μετρούν ένα σερί έξι νικών και έχουν να απωλέσουν βαθμούς από τις 12 Νοεμβρίου του 2005 όταν και είχαν γνωρίσει την μοναδική εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα από την Καστοριά. Είχαν προηγηθεί δυο ισοπαλίες με Προοδευτική και Λεβαδειακό και αυτές οι τρεις αναμετρήσεις είναι όσα έχουν «πετάξει» οι Αρκάδες στο γήπεδο τους.
Ο Βραζιλιάνος προπονητής Πάουλο Κάμπος έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, με εξαίρεση τον τραυματία Σωκράτη Οφρυδόπουλο.

Β ΕΘΝΙΚΗ – 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Γήπεδο: ΑΓΣ «Αστέρας Τρίπολης»
Ωρα: 15.00
Διαιτητής: Δ. Παναγόπουλος (ΣΔΠ Αθηνών)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. ΝΙΚΗ
30. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ 1. ΓΚΙΤΚΟΣ
5. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ 34. ΤΖΟΥΛΙΑΝΟ
21. ΜΙΧΟΣ 37. ΒΟΥΖΕΛΑ
27. ΜΑΣΑΡΑ 25. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ
3. ΜΑΣΑΔΟ 26. ΑΡΤΣΕ
6. ΚΑΝΑΚΟΥΔΗΣ 13. ΡΙΚΑ
10. ΜΠΑΡΑΝΙΟΣ 59. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ
20. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ 6. ΣΙΜΙΤΣ
26. ΠΕΠΟ 23. ΧΩΝΟΣ
33. ΝΤΙΜΠΑΛΑ 31. ΠΑΥΛΙΔΗΣ
44. ΙΩΑΝΝΟΥ 79. ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
Προπονητές:
Π. ΚΑΜΠΟΣ Στ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου