ΤΟΠΙΚΑ

Ημέρες Πλαγίαυλου στο Βόλο

ημέρες-πλαγίαυλου-στο-βόλο-668617

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Φλάουτου “Ημέρες Πλαγίαυλου” και οι διοργανωτές του Φεστιβάλ (FluteArt Πολιτιστική Εταιρία,
Υπουργείου Πολιτισμού & της Εταιρίας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας), νιώθουν την ανάγκη να κάνουν μιά ιδιαίτερη μνεία και να ευχαριστήσουν τους χορηγούς που στήριξαν και στηρίζουν τις “Hμέρες Πλαγίαυλου“.
Ανάμεσα στις εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί περιλαμβάνονται συναυλίες, master classes, μαθήματα, εργαστήρια, παρουσιάσεις, διαγωνισμοί και εκθέσεις με τους: Ρόι Άμοτζ, Ντόνκα Ανγκάτσεβα, Δέσποινα Αποστόλου, Ναταλία Γεράκη, Νικολό Δημόπουλο, Μαριλένα Δωρή, Νίκο Κουκή, Ντανιέλα Λάνερ, Ανίτα Λεφάκη, Διονύση Μαλλούχο, Θεόδωρο Μαυρομμάτη, Μηνά Μπορμπουδάκη, Πατρίσια Μόρις, Νίκο Νικόπουλο, Πέτρο Στεργιόπουλο, Κατερίνα Τσεντς, Κριστίνα Φάσμπεντερ, Μπενουά Φρομανζέ, Δημήτρη Φωτόπουλο, Αν-Κατρίν Χάιντσμαν, την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, τον Μουσικό Οίκο Π. Μιχαλιτσιάνου και τις εταιρίες Mancke Flutes & Pearl Flutes. Με μία σειρά άρθρων το Φεστιβάλ παρουσιάζει τους συντελεστές του. Σειρά έχει αυτή τη φορά η φλαουτίστρια Anne-Cathèrine Heinzmann. H ίδια αναφέρει: “Τον περασμένο Απρίλιο είχα τη χαρά να συμμετάσχω ως προσκεκλημένη ερμηνεύτρια και καθηγήτρια στο Φεστιβάλ Φλάουτου «Ημέρες Πλαγίαυλου», που πραγματοποιήθηκε για τέταρτη χρονιά στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας. ‘Εχω επισκεφτεί πολλές φορές την Ελλάδα και έχω αγαπήσει την όμορφη αυτή χώρα για την τρομερή ιστορία της και τη γαστρονομία της (!)…Ευκαιρία να τη γνωρίσω μουσικά μου δόθηκε σε μία παραγωγή που κάναμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 1998 με την Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας του Baden-Baden. Τότε είχαμε παίξει την όπερα του ‘Ιγκορ Στραβίνσκυ ‘Οιδίππους Τύραννος’ (Oedipus Rex) υπό τη διευθύνση του Michael Gielen. Φέτος γνώρισα λοιπόν, μέσω των εκδηλώσεων στο Βόλο, ακόμα μία μουσική πλευρά της χώρας”.
H Anne-Cathèrine Heinzmann (γεννημένη στο Αμβούργο της Γερμανίας το 1975), είναι σολίστ της Ορχήστρας της Όπερας της Φρανκφούρτης. Εχει συμπράξει με πολλές από τις μεγαλύτερες Ορχήστρες της χώρας της, όπως τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, Φιλαρμονική του Μοναχού, Ορχήστρας της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, υπό τη διεύθυνση των C.M.Giulini, B.Haitink, G.Wand, M.Janssons, Sir C.Davis, P.Boulez. Kατέχει πόλλες διακρίσεις και βραβεία (1ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Friedrich Kuhlau, βραβείο σύγχρονου έργου Concertino Praga, 2ο βραβείο στο διαγωνισμό Flute Talk του Σικάγου, έπαινος στο διεθνή διαγωνισμό της Βουδαπέστης). Σόλο εμφανίσεις στο Musikhalle Αμβούργου, Semper Oper Δρέσδης, Rudolphinum Πράγας και με προσωπικότητες όπως οι L.Hokanson, M.Fried, I.Goritzki, J.C.Gérard, J.Baxtresser, A.Nicolet. Υπήρξε μαθήτρια των J.C.Gérard στην Μουσική Ακαδημία της Στουτγκάρδης, M.Kopfler στο Mozarteum Salzburg και J.Baxtresser στο Manhattan School of Music New York. Η κ. Heinzmann έδωσε στις Ημέρες Πλαγιαύλου 2006 ένα Master class πάνω σε σόλο του φλάουτου από το ορχηστρικό ρεπερτόριο και ερμήνευσε μαζί με τη Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων το κονσέρτο σε Σολ μείζονα του W. A. Mozart για φλάουτο κι ορχήστρα. Το 2007 είναι προσκεκλημένη να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα καθημερινής μελέτης που θα απευθύνεται σε μουσικούς όλων των επιπέδων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου