ΤΟΠΙΚΑ

Υποσχέθηκε οικονομική σταθερότητα

υποσχέθηκε-οικονομική-σταθερότητα-851206

Ορατά και μετρήσιμα είναι τα θετικά στοιχεία για την Οικονομία σύμφωνα με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, που χθες από το Βόλο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με την πολιτική που ασκεί η σημερινή Κυβέρνηση η χώρα οδεύει στην οικονομική σταθερότητα, προβλέποντας παράλληλα ότι “με ρεαλισμό και συστηματική προσπάθεια” μείωση του δημόσιου χρέους το 2008 στο 95,9 % του ΑΕΠ.
Ο “Τσάρος της Οικονομίας”μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μ Δημητριάδος στο Βόλο απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς σε όσους αμφισβητούν την απόδοση των πολιτικών που εφαρμόζονται επισήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν, η ανταγωνιστικότητα έχει βελτιωθεί, τα δημοσιονομικά έχουν εξυγιανθεί και ο πληθωρισμός βρίσκεται σε επίπεδα συγκρίσιμα πλέον με τον κοινοτικό μέσο όρο.
Απαντώντας στο θόρυβο που δημιουργήθηκε με το ομόλογο του Γενικού Λογιστηρίου ο κ. Αλογοσκούφης προανήγγειλε ότι θα υπάρξει έλεγχος σε βάθος και τόνισε: “Να είστε βέβαιοι ότι στη διαχείριση των αποθεματικών από τα Ταμεία η Κυβέρνηση προχωρά με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στα αποθεματικά των ταμείων. Εάν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν, ο αρμόδιος υπουργός έχει ήδη επιληφθεί. Τα θεσμικά θέματα θα τα αντιμετωπίσουμε ώστε να μην υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες”. Όσον αφορά τη ΔΕΚΑ και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες ξανά ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας τόνισε ότι το θέμα της ΔΕΚΑ είναι μία ιστορία από το παρελθόν, όταν η πρώην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούσε τα χρήματα των ασφαλισμένων δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα…”

“Αποδίδει η πολιτική μας…
“Η πολιτική μας αποτελεί εγγύηση για τη χώρα, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και οι πολίτες μπορούν να κοιτούν προς το μέλλον με αισιοδοξία. Η Ελλάδα μετασχηματίζεται. Η περιφέρεια συμμετέχει στην πρόοδο που συντελείται.
Ο Βόλος συμμετέχει ισότιμα στην ανάπτυξη αυτή, οι μεταρρυθμίσεις μας λειτουργούν και δημιουργούν νέες προοπτικές για όλους.
Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν που κυριαρχούσε η αδιαφάνεια και η κακοδιαχείριση, σήμερα επιδιώκουμε τη διαφάνεια και τη σωστή διαχείριση. Αποκαλύπτουμε τα κακώς κείμενα και τα αντιμετωπίζουμε, συμπλήρωσε ο κ. Αλογοσκούφης με αυστηρότητα και κάλεσε τους επιχειρηματίες της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας, τους επιχειρηματίες του Βόλου, να αξιοποιήσουν τα επενδυτικά προγράμματα, ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά τους
“Σας ζητώ, τόνισε, να αξιοποιήσετε ευκαιρίες που δημιουργούνται στη χώρα μας. Να διευρύνετε τις δραστηριότητές σας αξιοποιώντας τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και τον ΟΠΕ που ανοίγει νέες αγορές για τις εξαγωγές μας. Αξιοποιείστε τον επενδυτικό νόμο και επενδύστε για να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Σχεδιάστε με αυτοπεποίθηση το μέλλον, τολμήστε και κάνετε βήματα προς την πρόοδο.”
Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας αναφέρθηκε αναλυτικά στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό των τραπεζών και την εξυγίανση των ΔΕΚΟ, για τον νέο αναπτυξιακό νόμο και το φορολογικό νομοσχέδιο αλλά και για τις παρεμβάσεις που έγιναν προκειμένου να μην χαθούν μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες κονδύλια και αυξηθεί η ανεργία.
Στην ομιλία του επιφύλαξε πολλές αιχμές για την πολιτική που άσκησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι πριν από το Μάρτιο του 2004 υπήρχε χαμηλότατη απορροφητικότητα στο Γ ΚΠΣ, ενώ για τα δημόσια οικονομικά επανέφερε το θέμα των ελλειμμάτων και της απογραφής.
Στη Θεσσαλία
Μιλώντας ειδικότερα για τη Θεσσαλία επισήμανε ότι τα τελευταία 3 χρόνια πενταπλασιάστηκε η απορροφητικότητα στο Γ ΚΠΣ που ανήλθε, όπως τόνισε, από 12,82% στο 62,5%, αναφέρθηκε στα έργα που εκτελούνται στη Μαγνησία και τα οποία σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε είναι προϋπολογισμού 241,8 εκ. ευρώ μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας και 479,5 εκ. ευρώ μέσω τομεακών προγραμμάτων, αλλά και άλλες παρεμβάσεις από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη Γενική Συνέλευση αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος κ. Ερ. Ευλογημένου, που επανεκλέχθηκε πρόεδρος για την επόμενη 3ετία, αλλά και του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Απ. Παπαδούλη που επίσης επανεκλέχθηκε από τη χθεσινή συνέλευση στην ίδια θέση, που μεταξύ άλλων εξέφρασαν ενστάσεις ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, αλλά και τομές ουσιαστικές προκειμένου να αντιμετωπιστεί το “δαιδαλώδες” σύστημα της γραφειοκρατίας και το φορολογικό, που εμποδίζουν, όπως επισημάνθηκε, την ανάπτυξη της χώρας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης Δημ. Σιούφας, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων οι Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος, οι βουλευτές Ζέττα Μακρή και Ροδούλα Ζήση και Θ. Σκρέτας, ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απ. Παπατόλιας, οι δήμαρχοι Βολου και Νέας Ιωνίας κ.κ. Αλ. Βούλγαρης και Π. Μαβίδης, ο δήμαρχος Αγριάς κ. Θ. Παπαευθυμίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου- Νέας Ιωνίας κ. Αλ. Μαγαλιός, ο πρόεδρος του ΕΚΒ Γ. Καλατζής , ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου Β. Παπαστεργίου, ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Δερβένης και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Χαρ. Σκυργιάννης κ.αλ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου