ΤΟΠΙΚΑ

Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

προσφεύγει-στο-ευρωπαϊκό-δικαστήριο-851206

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δηλώνει ότι θα προσφύγει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι η καταδίκη του οφείλεται στη συμπαιγνία διωκτικών Αρχών και εισαγγελέων. Ο ίδιος αφήνει αιχμές για τη στάση των συγκατηγορουμένων του.
Ο ίδιος εξηγεί ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο βρίσκεται στο Εφετείο είναι για να παρουσιάσει τις θέσεις του και να έχει δικαίωμα προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Μιλώντας για κάποιους από τους συγκατηγορουμένους του, ο Γιωτόπουλος φέρνει ως παράδειγμα τον θεωρητικό των Ερυθρών Ταξιαρχιών Τόνι Νέγκρι, ο οποίος έγραφε πως ορισμένοι από τους κατηγορουμένους για συμμετοχή στις Ε.Τ. «είπαν ό,τι τους κατέβαινε προκειμένου να μπορέσουν να βγουν από τη φυλακή».
Χαρακτηριστική είναι η φράση του: «Τρεις ή τέσσερις από τους κατηγορουμένους συνεργάζονται ανοιχτά με τις Αρχές, ενοχοποιούν με ψευδή στοιχεία συγκατηγορουμένους για να καταδικαστούν σε βαριές ποινές, με αντάλλαγμα τις μειωμένες ποινές για αυτούς ώστε να αποφυλακιστούν σύντομα».
Σε άλλη ερώτηση για τα χρηματικά ποσά που φέρεται να έχει αποκομίσει από τις ένοπλες ληστείες της οργάνωσης, ο ίδιος απαντά: «Γνωρίζετε εσείς έστω έναν Έλληνα που θα είχε στην κατοχή του όχι ένα δισεκατομμύριο δραχμές αλλά έστω και μερικά εκατομμύρια δραχμές και θα άφηνε τη σύντροφό του να πάει στο ΙΚΑ για τη θεραπεία μιας ασθένειας;»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου