ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση “σκούπα” πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.

επιχείρηση-σκούπα-πραγματοποιεί-η-851206

Μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε από νωρίς το πρωί του χθες στους νομούς Αχαΐας, Κορινθίας και Αττικής με στόχο την εξάρθρωση κυκλωμάτων της νύχτας. Συνολικά συνελήφθησαν 15 άτομα και αναζητούνται άλλα 17.
Η επιχείρηση πραγματοποιείται υπό την άμεση εποπτεία του αντεισαγγελέα εφετών Αθηνών Δημήτρη Παπαγγελλόπουλου σε συνεργασία με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας πρωτοδικών Πατρών Βασιλική Χριστούλη, ενώ σε αυτή συμμετέχουν 50 αστυνομικοί.
Η Ασφάλεια Αττικής αξιοποίησε συγκεκριμένες πληροφορίες και έστειλε κλιμάκιο αστυνομικών στην Πάτρα για επιβεβαίωση και συγκέντρωση στοιχείων σχετικά με την δραστηριότητα οργανωμένων εγκληματικών ομάδων.
Οι συμμορίες «μοίραζαν» μεταξύ τους τα καταστήματα των Πατρών, από τους ιδιοκτήτες των οποίων απαιτούσαν και λάμβαναν, ποσά από 600 έως 2.000 ευρώ το μήνα.
Σε περίπτωση μη «συμμόρφωσης», προέβαιναν σε πράξεις βίας, όπως εμπρησμούς οχημάτων, ξυλοδαρμούς, απειλές κλπ.
Μέχρι τώρα συνελήφθησαν 15 άτομα, μέλη των συμμοριών, εκ των οποίων τα τέσσερα φέρονται και ως εμπλεκόμενα στη δολοφονία, το 2005, του Ανδρέα Παΐζη, μέλους μιας συμμορίας εκβιαστών, από αντίπαλη ομάδα.
Αναζητούνται άλλα 16 άτομα των οποίων τα στοιχεία είναι γνωστά.
Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα όπλο, φυσίγγια και μικροποσότητες ναρκωτικών.
Η έρευνα συνεχίζεται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου