ΤΟΠΙΚΑ

Να λειτουργήσει το Κλειστό Κολυμβητήριο

να-λειτουργήσει-το-κλειστό-κολυμβητή-851206

Την επαναλειτουργία του Κλειστού Κολυμβητηρίου που φιλοξένησε τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Γυμναστικής ως Κολυμβητήριο προωθεί η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας.
Το κόστος των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν ώστε να λειτουργήσει ο χώρος ως Κολυμβητήριο ανέρχεται περίπου στα 100.000 ευρώ, όπως τόνισε χθες ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Π.. Μαβίδης, τα οποία θα επιδιωχθεί να εξασφαλιστούν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Το θέμα συζητήθηκε στην επίσκεψη του δημάρχου Ν. Ιωνίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη συνάντηση με το γενικό γραμματέα κ. Φώτη Γκούπα, με τον οποίο εξετάστηκαν όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες που αφορούν στον Ξενώνα των Αθλητών και τις παρεμβάσεις στο Κολυμβητήριο πριν τη διοργάνωση των Πανευρωπαϊκών.
Ο κ. Μαβίδης παρατήρησε χθες ότι για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις δεν υπήρχαν υπογεγραμμένες συμφωνίες και επεσήμανε ότι ο Δήμος οφείλει 200.000 ευρώ από τον τοίχο που κατασκευάστηκε για να κλείσει το Κολυμβητήριο.
Το πιο σημαντικό ωστόσο θέμα που φαίνεται να προβληματίζει τη δημοτική αρχή είναι η συντήρηση του Κολυμβητηρίου που υπολογίζεται στα 300.000 ευρώ ετησίως, ποσό που όπως τόνισε χθες ο κ. Μαβίδης θα διεκδικηθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπως άλλωστε γίνεται και με το Κολυμβητήριο στο Βόλο.
Ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας ζήτησε από τον περιφερειάρχη να ενταχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε συγκεκριμένη ΣΑΕ το Καταδυτήριο για να δημοπρατηθεί, ενώ όπως επισημάνθηκε όποιες εκκρεμότητες οικονομικές υπάρχουν από την περιφέρεια θα διευθετηθούν άμεσα.
Ο κ. Μαβίδης προσκάλεσε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας να επισκεφτεί άμεσα τη Νέα Ιωνία και να περιοδεύσουν μαζί στον Περιφερειακό, ώστε να εξεταστούν οι εκκρεμότητες που αφορούν στα διοικητικά όρια της Νέας Ιωνίας.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών
Όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Μαβίδης με την παρέμβαση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θαν. Νάκου, με τον οποίο συναντήθηκε προχθές στην Αθήνα, αναμένεται η έγκριση προγράμματος που αφορά στη στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Ο Υφυπουργός εξάλλου ενέκρινε ποσό 50.000 ευρώ για την αναστήλωση της πλατείας στη Φυτόκο που είχε υποστεί καθίζηση στις πλημμύρες του περασμένου Οκτώβρη, ενώ μετά το Πάσχα θα επισκεφτεί τη Νέα Ιωνία και ειδικότερα την περιοχή του Αλιβερίου, όπου γίνονται συγκεκριμένες παρεμβάσεις εξωραϊσμού και ανάπλασης και όπου η δημοτική αρχή, έχοντας εντοπίσει συγκεκριμένη έκταση, επιθυμεί να την αποκτήσει προκειμένου σε συνεργασία με το ΥΠΕΣΔΔΑ να τοποθετηθούν επιπλέον 50 λυόμενες κατοικίες για όσες οικογένειες αθιγγάνων βρίσκονται ακόμη χωρίς στέγη.
Ο κ. Μαβίδης επισήμανε χθες ότι η δημοτική αρχή θα ζητήσει τη συνδρομή του Υφυπουργού κ. Θαν. Νάκου προκειμένου να εξασφαλιστούν κονδύλια για τη σχολική στέγη και ειδικότερα για τις παρεμβάσεις που επιβάλλεται να γίνουν στο πρώην Πολυκλαδικό και στο συγκρότημα Φυτόκου, όπου φοιτά ένας μεγάλος αριθμός μαθητών από ολόκληρη τη Μαγνησία.

Επιτροπή
Καταναλωτή
και Κτηματολόγιο

Ο κ. Μαβίδης, ερωτηθείς χθες για την ένταξη της Νέας Ιωνίας στο Κτηματολόγιο, επισήμανε ότι ασφαλώς αποτελεί προτεραιότητα και ότι το κτηματολόγιο θα πρέπει, όπως είπε, να αφορά συνολικά όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα, και όχι μόνο, και ότι προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος θα επιδιώξει συνάντηση με το ΥΠΕΧΩΔΕ και την Κτηματολόγιο Α.Ε, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διατάξεις.
Παράλληλα ο κ. Μαβίδης σημείωσε ότι ήδη οι υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των εκτάσεων που ανήκουν στο Δήμο, αλλά και της ακίνητης περιουσίας, προκειμένου να αξιοποιηθούν κατάλληλα και προς όφελος του Δήμου που αναζητά έσοδα και από μία τέτοια πηγή.
Ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας ανακοίνωσε τέλος χθες ,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, ότι η δημοτική αρχή προτίθεται να συστήσει Επιτροπή Καταναλωτή που θα ασχολείται με διάφορα θέματα που θέτουν οι καταναλωτές, αναζητώντας συμβουλευτική υποστήριξη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου