ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΤΕΒΕ

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-στο-τεβε-851206

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΤΕΒΕ οι έμποροι της περιοχής, προκειμένου να ζητήσουν τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους, χωρίς την προϋπόθεση να υποβάλουν μήνυση κατά του ΤΑΕ με αφορμή την υπεξαίρεση.
Στόχος της συγκέντρωσης είναι να καταδειχθεί η δυσφορία των επαγγελματιών για την ταλαιπωρία που υφίστανται, καθώς μέχρι σήμερα δεν μπορούν να θεωρήσουν βιβλιάρια, με αποτέλεσμα πολλοί να παραμένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Για το θέμα παρενέβη χθες στο διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Κόντο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας κ. Αλ. Μαγαλιός που έλαβε την υπόσχεση ότι το θέμα θα διευθετηθεί με χρονικό περιθώριο ισχύς της θεώρησης των βιβλιαρίων μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.
Στο μεταξύ με τα όσα συζητήθηκαν στην γενική συνέλευση του ΕΣΒΝ και αφορούν τα τρωτά σημεία της τροπολογίας που αφορά στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των θιγέντων εμπόρων που έπεσαν θύματα της υπεξαίρεσης στο ΤΑΕ του Βόλου, αποφασίστηκε όπως οι νομικοί σύμβουλοι του ΕΣΒΝ προχωρήσουν στις απαραίτητες τροποποιήσεις που κρίνεται ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο σχέδιο της τροπολογίας για να καλύπτουν τους επαγγελματίες.
Ο πρόεδρος του ΕΣΒΝ κ. Αλ. Μαγαλιός αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα να έχει συνάντηση με το Υπουργείο Απασχόλησης, ώστε να υποβάλλει το νέο προσχέδιο το οποίο εκτιμάται ότι θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή σε νομοσχέδιο μέσα στο πρώτο 15θήμερο του Απριλίου.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ανάλογη νομοθετική ρύθμιση έγινε και στην Ξάνθη με την οποία διασφαλίστηκαν ουσιαστικά σε αντίστοιχοι περίπτωση οι έμποροι της περιοχής.
Η νομοθετική ρύθμιση με καλύπτει ανάλογη έγινε στην Ξάνθη και δικαιώθηκαν οι έμποροι της περιοχής ωστόσο θεωρείται ότι θα πρέπει να υπάρξουν διασφαλίσεις και αλλαγές σε διατάξεις που προβλέπουν π.χ ότι :
-Επειδή το ΤΑΕ αρνείται να δώσει στοιχεία (πόρισμα) επίσημα στους θιγέντες, οι μηνύσεις που έχουν καταθέσει είναι ουσιαστικά στον αέρα. Εάν δεν τεκμηριωθούν, θα κριθούν αστήριχτες στις αίθουσες των δικαστηρίων, άρα όσοι έχουν υποβάλει μηνύσεις δεν θα μπορούν να υπαχθούν στην τροπολογία και θα κληθούν να καταβάλλουν τα ποσά που ήδη διεκδικεί το ΤΑΕ μέσω διαπιστωτικών πράξεων οφειλής που έχουν λάβει ήδη 72 έμποροι στο Βόλο
-Όσοι έχουν υποβάλλει τα δικαιολογητικά τους για συνταξιοδότηση, μόνο μετά την τελεσίδικη απόφαση θα τους καταβάλλεται η σύνταξη αναπροσαρμοσμένη βάσει του συνόλου των ασφαλιστικών τους εισφορών και αναδρομικά. Μέχρι τότε θα πληρώνονται σύνταξη για όσες ασφαλιστικές εισφορές δεν αμφισβητούνται και δεν εμπλέκονται στην υπεξαίρεση.

-Εάν το κατηγορητήριο κατά του φερόμενου ως δράστη της υπεξαίρεσης είναι πλημμεληματικό και ο κατηγορούμενος καταδικαστεί 5 χρόνια, οι θιγόμενοι θα δικαιωθούν ως προς τα πέντε χρόνια… μόνο και οι υπόλοιπες ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί δεν αναγνωρίζονται από το ΤΑΕ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου