ΤΟΠΙΚΑ

Με συμμετοχή το χθεσινό συλλαλητήριο των φοιτητών

με-συμμετοχή-το-χθεσινό-συλλαλητήριο-851206

Νέο συλλαλητήριο, με μεγαλύτερη από το προηγούμενο συμμετοχή, διοργανώθηκε χθες στο Βόλο από φοιτητές. Η πορεία διέσχισε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Ν.Δ. έγινε η «καθιερωμένη» στάση των διαδηλωτών. Κόκκινη μπογιά και αυγά εκτοξεύτηκαν από τους φοιτητές στο κτίριο.
Από τη Δημητριάδος κατευθύνθηκαν μέσω της Κ. Καρτάλη έως τη Νομαρχία και επέστρεψαν στο σημείο από όπου ξεκίνησαν, δηλαδή το παραλιακό πανεπιστημιακό συγκρότημα.
Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο των φοιτητών και πανεπιστημιακών κρίθηκε χθες ικανοποιητική, με τους φοιτητές να επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης που πλήττουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο.
Την ίδια ώρα, όμως, οι καταλήψεις ακολουθούν φθίνουσα πορεία, με την πλειοψηφία των φοιτητών να εκφράζουν πλέον έντονα τους φόβους τους για τα μαθήματα που έχουν χαθεί.
Εκτός από τα τμήματα Αρχιτεκτονικής και ΙΑΚΑ, κανένα άλλο τμήμα δεν τελεί υπό κατάληψη. Σε μονοήμερη κατάληψη προχώρησαν χθες οι φοιτητές των τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Φυτικής Παραγωγής, λόγω του συλλαλητηρίου.
Στο μεταξύ, σε αποχή από το διδακτικό τους έργο προχώρησαν χθες οι διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων με την απόφασή του για αποχή εξέφρασε την αντίθεσή τους στο «νόμο πλαίσιο» που ψηφίσθηκε στην Βουλή, «ένα νόμο που ενισχύει τον κρατικό παρεμβατισμό, δεν προωθεί την αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ και δεν λύνει κανένα από τα συσσωρευμένα κεντρικά προβλήματα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μας», όπως αναφέρει.
Με τη συμμετοχή τους οι πανεπιστημιακοί στο χθεσινό συλλαλητήριο εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την ψήφιση του νόμου, καθώς και «για τις απαράδεκτες και αναιτιολόγητες επιθέσεις της ΕΛΑΣ σε φοιτητές, μεταξύ των οποίων και φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που διαδήλωναν ειρηνικά την προηγούμενη Πέμπτη στην Αθήνα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου