ΤΟΠΙΚΑ

Αλήθειες και ψέματα

αλήθειες-και-ψέματα-851206

Ο εκάστοτε Νομάρχης δικαιούται τρεις συνεργάτες και μία γενική γραμματέα. Οι πιστώσεις για τις αποδοχές τους είναι εξασφαλισμένες από το υπουργείο Εσωτερικών. Είναι άγνωστο γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν οι αντίστοιχες διατάξεις από το Γιάννη Πρίντζο. Από άγνοια του νόμου ή από αυτό που υποστηρίζουν ορισμένοι ότι ήταν τόσα πολλά τα “μαχαιρώματα”, με αποτέλεσμα να επιλεγεί τελικά η λύση της μη επιλογής εντεταλμένων συμβούλων; Τα ονόματα των άμεσων συνεργατών του ανακοινώθηκαν εγκαίρως από τον Απόστολο Παπατόλια στις αρχές Δεκεμβρίου και έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τη δημοσίευση των σχετικών αποφάσεων του Νομάρχη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Για τους υπόλοιπους συνεργάτες είναι γνωστό επίσης ότι θα γίνουν συμβάσεις έργου. Οκτάμηνης διάρκειας με επτακόσια ευρώ το μήνα. Πόσοι είναι αυτοί; Αλλοι δύο, εκ των οποίων ο ένας βοηθά στην ευρυζωνικότητα (Αγ. Ζούμπος) και η άλλη η κ. Πλαστάρα που βοηθά στη συμπλήρωση των αιτήσεων για αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς. Αυτοί δεν έχουν πληρωθεί για τους δύο μήνες που εργάζονται. Γι΄ αυτό ο Νομάρχης μίλησε στο τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο για “εθελοντές”.
Μπορούν αυτοί οι συνεργάτες να βλέπουν έγγραφα της Νομαρχίας και να μπαινοβγαίνουν στα γραφεία; Φυσικά, από τη στιγμή που είναι πρόσωπα της αμέριστης εμπιστοσύνης του Νομάρχη, δεν υπογράφουν κανένα δημόσιο έγγραφο και επιπλέον την πολιτική ευθύνη την έχει ο ίδιος ο επικεφαλής της ΝΑΜ, που δεν θεωρεί ότι το Διοικητήριο είναι ενός ανδρός αρχή. Αυτό έκανε η προηγούμενη Νομαρχιακή Αρχή και αυτό, αν θέλετε, πλήρωσε στις τελευταίες εκλογές.
Επιπλέον. Είκοσι εννέα συμβάσεις έργου είχε η προηγούμενη Νομαρχιακή Αρχή. Ούτε μία ούτε δύο Είκοσι εννέα .Ολόκληρο λόχο. Τα ονόματά τους φυσικά δεν τα μάθαμε ποτέ. Μήπως μπορούν να μας το πουν τώρα; Μήπως τελικά αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στην προηγούμενη και στη σημερινή νομαρχιακή αρχή;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου