ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Δύσοσμες μέρες και λοξές
Δυσοσμία έχει κατακλύσει αυτές τις μέρες τη μισή χώρα. Η άλλη μισή δεν πρόλαβε ν ακούσει Πολύδωρα.
(Κύριε Κώστα, να κάνει κάθε μέρα μια βόλτα απ την Αθήνα ο Πούτιν, να κάθονται μέσα οι κουκουλοφόροι για να δίνουμε καλή εικόνα. Δεν γίνεται; Καλά, μία ιδέα είπα).
Φ.Τ.

Περί φασιόλου
Κυρία Μαριέτα
Χτυπάτε το πόδι σας με πείσμα, τινάζετε το τσουλούφι και δηλώνετε ότι το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού, ως επιστημονικό επίτευγμα, δεν αλλάζει. Εις μάτην. Τα γεγονότα είναι δύστροπα και έχουν δική τους λογική. Όσο κι αν επιμένετε, ο φασίολος δεν είναι εσπεριδοειδές, είναι αναρριχητικό…
Φ.Τ.

Τα παλιόπαιδα
τ’ ατίθασα

Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες Αρέθας και Αλεξόπουλος θα κατέβαιναν με ξεχωριστά ψηφοδέλτια στις εκλογές της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων. Οι υπόγειες διεργασίες του τελευταίου καιρού μάλλον έχουν φέρει πιο κοντά τα ατίθασα παιδιά της γαλάζιας παράταξης.
Χ.Μ.

Ικανός για όλα

Σε χθεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ο Δήμαρχος Πορταριάς και υποψήφιος Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Βασίλης Κοντορίζος μίλησε με τη σιγουριά του παλιού και γενικώς τα έριξε χοντρά στους αντιπάλους του επειδή κατέρχονται στις εκλογές χωρίς επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Το θεωρεί αδυναμία αυτό ο Βασίλης Κοντορίζος και όπως είναι φυσικό το αναδεικνύει.
Χ.Μ.

Μια χαρά
ο Μήτρου

Πάντως στη χθεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ για τις εκλογές στην ΤΕΔΚ ο κ. Κοντορίζος έκανε και μια δήλωση που θα σχολιαστεί. Σύμφωνα με τα όσα είπε «ο εν ενεργεία δήμαρχος Βόλου επειδή έχει πολλές υποχρεώσεις δεν μπορεί να είναι πρόεδρος της ΤΕΔΚ, αντιθέτως ο πρώην δήμαρχος Κυριάκος Μήτρου μια χαρά πρόεδρος της ΤΕΔΚ μπορεί να είναι» απεφάνθη ο γερόλυκος της αυτοδιοίκησης. Δεν μου βγάζετε από το μυαλό ότι κάτι έχει στο μυαλό του ο Βασίλης Κοντορίζος.
Χ.Μ.

Τζούντο και σπουδές

Αυτή η πανεπιστημιάδα τζούντο που πρόκειται να διοργανωθεί τις επόμενες μέρες στο Βόλο, εκτός από την αδυναμία του δημάρχου στις πολεμικές τέχνες μήπως εμπεριέχει και άλλα μηνύματα; Μήπως οι φοιτητές πρέπει να προετοιμαστούν καλύτερα για την επόμενη συνάντησή τους με τα ΜΑΤ;
Χ.Μ.

Σημαντική πρωτοβουλία

Η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος για ευρύτατη σύσκεψη φορέων την ερχόμενη Δευτέρα σχετικά με το θέμα της λειψυδρίας ελπίζουμε να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα από όλους τους τοπικούς φορείς. Το θέμα ούτε εύκολα αντιμετωπίζεται ούτε μπορεί να περιμένει. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.
Χ.Μ.

Δεν πάει
για βουλευτής

Θα ήταν ανήθικο να παρατήσω το Τεχνικό Επιμελητήριο λίγους μήνες μετά την πανηγυρική επανεκλογή μου και να κατέλθω ως υποψήφιος βουλευτής. Με αυτόν τον ξεκάθαρο τρόπο τοποθετήθηκε ο Σωκράτης Αναγνώστου στις επικρίσεις που δέχθηκε εν όψει της επανεκλογής του, σύμφωνα με τις οποίες θα χρησιμοποιήσει το βήμα του ΤΕΕ για την πολιτική ανέλιξη. Για βουλευτής δεν πάει, οι εκλογές για το Δήμο και τη Νομαρχία αργούν μια τετραετία, οπότε τα ξαναλέμε.
Χ.Μ.

Δέχθηκε συγχαρητήρια
Εκτός από τους ανθρώπους της παράταξής του για την επανεκλογή του ο Σωκράτης Αναγνώστου δέχθηκε και τα θερμά συγχαρητήρια των αντιπάλων και πιο συγκεκριμένα του Αντινομάρχη και πρώην προέδρου του ΤΕΕ Ηλία Ξηρακιά. Αναγνώριση από φίλους και αντιπάλους.
Χ.Μ.

Οι νταβατζήδες της πόλης
Απευθύνουμε ένα ερώτημα προς πάσα κατεύθυνση και προς κάθε αρμόδιο και εμπλεκόμενο. Ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες που απαιτούν διοργάνωση εκδηλώσεων από την πόλη, αντιμισθία για τους ίδιους, υποσχόμενοι παράλληλα ότι τα έξοδα θα καλυφθούν από χορηγίες, οι οποίες όμως ποτέ δεν έρχονται; Κάτι έχουν πιάσει οι κεραίες μας τελευταία και αν τα όσα ακούγονται ευσταθούν, θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.
Χ.Μ.

Ταραχή στη λίμνη
Στο επίκεντρο των πολιτικών διεργασιών τις τελευταίες μέρες για την εκλογή των αντιπροσώπων της Κάρλας στην ΤΕΔΚ ο Στάμος Ρομφαίας. Ανεξαρτητοποιήθηκε όπως ο νόμος απαιτεί και κατέβηκε με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου με το οποίο και εξελέγη. Οι αντίπαλοί του αμφισβητούν ότι είχε αυτή τη δυνατότητα. Ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων δεν διευκρινίζει τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τους ανεξάρτητους. Ο ίδιος ο κ. Ρομφαίας αναρωτιέται αν έχει χάσει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι την ώρα που είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος. Απορία ψάλτου, βηξ.
Χ.Μ.

Μεγάλη τιμή
Η έλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα στο Βόλο περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη.
Ο Κάρολος Παπούλιας είναι μία πολύ σημαντική πολιτική μορφή και ως εκ τούτου η παρουσία του στο Βόλο με την ιδιότητα του Ανώτατου Πολιτειακού άρχοντα προσδίδει στο όλο γεγονός ξεχωριστή σημασία.
Αυτό που τον έκανε πάντα να ξεχωρίζει, παραμένει και σήμερα το μεγάλο του “ατού”. Λέει πάντα ευθαρσώς την άποψή του, προσηνής και χαμηλών τόνων, εργάστηκε και συνεχίζει ακούραστα για το εθνικό συμφέρον, έχοντας πάντα ευαισθησίες, που και όταν ήταν στην μάχιμη πολιτική σκηνή τον έκαναν ξεχωριστό.
Β.Κ

Εκπροσώπηση
από Βόλο
Το συνέδριο της ΓΣΕΕ ξεκίνησε χθες στην Αθήνα και είναι ασφαλώς μία σημαντική ευκαιρία ώστε να αναδειχθούν τα θέματα που αφορούν στην εργατική τάξη και να αποτελέσουν την αφετηρία για την ανάκαμψη του συνδικαλιστικού κινήματος που περνά περίοδο κάμψης.
Ελπίζουμε ότι στις παρεμβάσεις που θα γίνουν από τους εκπροσώπους των παρατάξεων θα ακουστεί και η φωνή του Βόλου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βάιος Κουκλουμπέρης, συνδικαλιστής της ΑΓΕΤ, θα είναι υποψήφιος για το Γενικό Συμβούλιο. Θετικό εκ των προτέρων ότι ο Βόλος εκπροσωπείται στο ανώτερο όργανο της τριτοβάθμιας οργάνωσης του ιδιωτικού τομέα.
Β.Κ

Γερή δόση μιζέριας…
…Πήρε μία γερή “δόση” της τοπικής μιζέριας το τελευταίο 24ωρο ο Απόστολος Παπατόλιας, σχετικά με το θέμα των συνεργατών του και τη στάση του εισαγγελέα.
Προτροπή μας είναι να πάει να παρακολουθήσει την τελευταία ταινία του Γκορίτσα “Παρέες”, που σύμφωνα με τους κριτικούς των Αθηνών είναι η απόλυτη αποθέωση του μικροαστισμού, για να καταλάβει από την καλή και από την ανάποδη για όλα τα είδη που ενδημούν στο ζωικό βασίλειο της τοπικής Δανιμαρκίας. Η ταινία, όπως λένε, γυρίστηκε στο Πήλιο, αλλά αν κάποιες σκηνές της γυρίστηκαν και στο… Ανήλιο διερευνώνται, όπως και η ταυτότητα των “ποντικών” προφανώς , που έσπευσαν να στείλουν την… ανώνυμη καταγγελία τους εκτός από τον εισαγγελέα και στον… πολιτικό τους “Καθοδηγητή” ( Σ.Σ. : Σπουδαία ταινία που παίζεται αυτές τις μέρες στους κινηματογράφους της πόλης και που αξίζει να σπεύσετε να τη δείτε) στο Υπουργείο Εσωτερικών. Α.Τ.

Ιστορικά
Η πρώτη γυναίκα στην 42χρονη ιστορία του ΤΕΕ Μαγνησίας που αναλαμβάνει πρόεδρος της Τοπικής Αντιπροσωπείας είναι η κ. Τούλα Μπακλατζή, που από προχθές κατέχει την συγκεκριμένη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προεδρείο του συγκεκριμένου οργάνου συμμετέχει και η κ. Κατερίνα Σάχου ως γραμματέας, ενώ αντιπρόεδρος είναι ο κ. Μανώλης Αρχολέκας, ο οποίος κατείχε την ίδια ακριβώς θέση και την περασμένη τριετία.
Επίσης η κ. Κατερίνα Καλτσογιάννη, που είναι η νέα γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής, είναι μόλις η δεύτερη γυναίκα που αναλαμβάνει την αντίστοιχη θέση στην ιστορία του ΤΕΕ, καθώς είχε προηγηθεί η Φιλιώ Αθανασίου – Κωτούζα, την περίοδο 1982-84.
Δ.Χ.

Εκπληξη
Ποια ήταν η έκπληξη κατά τις χθεσινές διαδικασίες εκλογής μελών της νέας Διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας; Το γεγονός ότι ο Δημήτρης Κόκκαλης της ΔΚΜ, ενώ βρισκόταν επικεφαλής σε «τετράδα» και λογικά έπρεπε να λάβει τέσσερις ψήφους, έλαβε πέντε(!) Πήρε δηλαδή μία ψήφο που δεν αντιστοιχούσε σε μέλος της ΔΚΜ…
Δ.Χ.

Περί ποντικών
Το… κυνήγι του ποντικού συνεχίστηκε χθες στη Νομαρχία Μαγνησίας, μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τους συνεργάτες-συμβούλους του νομάρχη, έπειτα από ανώνυμη καταγγελία.
Τις δηλώσεις του νομάρχη ότι η εισαγγελική έρευνα είναι ευπρόσδεκτη, καθώς είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία «να χωθούν ξανά στην τρύπα τους οι συκοφάντες «ποντικοί»», σχολίασε ο Ι. Πρίντζος.
Ο πρώην νομάρχης ανέφερε ότι η παράταξή του δεν έχει καμία σχέση με την εισαγγελική έρευνα, απλά έθεσε με ερώτηση το θέμα στο νομαρχιακό συμβούλιο.
Κάλεσε τον κ. Παπατόλια, που κάνει λόγο για «ποντικούς» να «βρει και το ποντικοφάρμακο για να τους εξολοθρεύσει».
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου