ΤΟΠΙΚΑ

Στη νέα πτέρυγα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

στη-νέα-πτέρυγα-η-μονάδα-τεχνητού-νεφρ-851206

Παρελθόν θα αποτελούν σε λίγες ημέρες οι απαράδεκτες συνθήκες αιμοκάθαρσης για τους νεφροπαθείς της Μαγνησίας. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού μεταφέρεται από χθες στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου. Εκτιμάται ότι την ερχόμενη Δευτέρα οι νεφροπαθείς θα μεταβούν στους νέους υπερσύγχρονους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος, αφήνοντας πίσω τις ελλιπείς και ακατάλληλες για την παροχή υπηρεσιών υγείας υποδομές.
Η μεταστέγαση του «Αχιλλοπούλειου» στη νέα πτέρυγα προχωρά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ορίσει η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαρία Καρά.
Η λειτουργία της Μονάδας στο νέο χώρο εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τους νεφροπαθείς, με ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες, έπειτα από πολλά χρόνια εκκλήσεών τους ώστε να αλλάξουν οι καταστάσεις, με τις οποίες έρχονταν καθημερινά αντιμέτωποι.
Η μεταφορά της Μονάδας στο νέο κτίριο αποτελούσε κυρίαρχο ζήτημα για το σύλλογό τους και οι κατά καιρούς δεσμεύσεις, οι οποίες δεν υλοποιούνταν, τους οδηγούσε απόγνωση.
Οι συνθήκες, όπου μέχρι σήμερα γίνεται η αιμοκάθαρση είναι πραγματικά απαράδεκτες κυρίως εξαιτίας της έλλειψης χώρου. Νεφροπαθείς στριμώχνονταν σε στενά δωμάτια, ενώ άλλοι υποχρεούνταν να μεταφερθούν σε διπλανές αίθουσες.
Εκτός του χώρου, προβλήματα στη διαδικασία αιμοκάθαρσης δημιουργούσαν τα παλαιά μηχανήματα, τα οποία λόγω της μεγάλης χρήσης πολλές φορές βρίσκονταν εκτός λειτουργίας, προκαλώντας την ταλαιπωρία των ασθενών, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Στα αιτήματα που πολλές φορές έχει προβάλει ο σύλλογος περιλαμβάνεται η πρόσληψη επιπλέον νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε η Μονάδα να λειτουργεί κανονικά και χωρίς προβλήματα, που σε ημερήσια βάση και στις τρεις βάρδιες εξυπηρετεί 110 άτομα.
Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι ενώ ο κανονισμός προβλέπει μία νοσοκόμα για τρεις ασθενείς, αυτή την στιγμή μία νοσοκόμα εξυπηρετεί τέσσερις ή και πέντε ασθενείς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και του τοπικού συλλόγου κάθε μήνα προστίθενται στο Βόλο δύο τουλάχιστον νεφροπαθείς και υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους έχει φτάσει τους 200.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου