ΤΟΠΙΚΑ

Εναρξη εφαρμογής προγράμματος δακοκτονίας στην Π.Ε Μαγνησίας

εναρξη-εφαρμογής-προγράμματος-δακοκ-436825

Σε ποιες περιοχές δεν θα εφαρμοστεί

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ελαιοκαλλιεργητές ότι την 1-7-2015 δόθηκε εντολή στον εργολάβο παγιδοθεσίας για την εγκατάσταση του δικτύου παγίδων από 2-7-2015 έως 3-7-2015 στις περιοχές που θα πραγματοποιηθεί το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας.

Στις παρακάτω περιοχές δεν θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα δακοκτονίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των οικείων δημοτικών συμβουλίων και συγκεκριμένα: Τ.Κ. Προμυρίου, Δ. Κ. Ζαγοράς, Τ.Κ. Μακρυράχης, Τ.Κ. Πουρίου, Τ.Κ. Αϊδινίου, Τ.Κ. Μικροθηβών, Δ.Κ. Ν.Αγχιάλου, Τ.Κ. Μακρυνίτσας, Τ.Κ. Σταγιατών, Τ.Κ. Καλαμακίου, Τ.Κ. Σέσκλου εκτός Χρυσής Ακτής Παναγιάς.

Επιπλέον, το πρόγραμμα δακοκτονίας δεν θα εφαρμοστεί στις παρακάτω περιοχές, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 ν.δ 2413/1953 (ΦΕΚ 125 Α) όπως τροποποιήθηκε με το ν.δ. 2939/1954 (ΦΕΚ 170 Α), καθώς και το άρθρο 14 της 4/2015 διακήρυξης «Ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδένδρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2015 στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων», καθότι μετά από σειρά επιτόπιων αυτοψιών της Ομάδας έργου Δακοκτονίας προέκυψε ότι το εκτιμούμενο ποσοστό καρποφορίας των ελαιόδενδρων είναι μικρότερο του 20% μιας πλήρους εσοδείας όλων των ελαιοδένδρων για κάθε αποκλειόμενη περιοχή.

Συγκεκριμένα οι αποκλειόμενες περιοχές είναι οι παρακάτω: Τ.Κ. Βυζίτσας, Τ.Κ. Αγ. Λαυρεντίου, Τ.Κ. Λαύκου, Τ.Κ. Μηλίνας, Τ.Κ. Τρικερίου, Τ.Κ. Αργαλαστής, Τ.Κ. Ξυνόβρυσης, Τ.Κ. Συκής, Τ.Κ. Νεοχωρίου, Τ.Κ. Αφετών, Τ.Κ. Τσαγκαράδας, Τ.Κ. Μουρεσίου, Τ.Κ. Ανηλίου, Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου, Τ.Κ. Ξουριχτίου, Τ.Κ. Λαμπινούς, Τ.Κ. Κεραμιδίου, Τ.Κ. Βενέτου, Τ.Κ. Σούρπης, Τ.Κ. Δρυμώνα, Τ.Κ. Αμαλιάπολης, Δ.Κ. Αλοννήσου, Δ.Κ. Σκιάθου, Δ.Κ. Σκοπέλου, Δ.Κ. Γλώσσας, Τ.Κ. Κλήματος

Καλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί των ανωτέρω περιοχών έχουν ελαιοκτήματα, που εμφανίζουν ικανοποιητική καρποφορία να φροντίσουν με ίδια μέσα για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, εφόσον κρίνουν ότι θα έχουν έσοδα από την παραγωγή, που θα καλύψει το κόστος των καλλιεργητικών φροντίδων και των φυτοπροστατευτικών χειρισμών – ψεκασμών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου