ΤΟΠΙΚΑ

Στον Εθνικό Ολυμπιακό το κύπελλο ΕΠΣΘ

στον-εθνικό-ολυμπιακό-το-κύπελλο-επσθ-851206

Σε ένα ματς που αποτέλεσε διαφήμιση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Μαγνησίας ο Εθνικός Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 5-2 του Θησέα Αγριάς χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για τον τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣΘ.
Ο Εθνικός Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και κέρδισε άξια το Κύπελλο την στιγμή που είναι πολύ κοντά στην ανάδειξή του και ως πρωταθλητή του 4ου ομίλου του περιφερειακού πρωταθλήματος.
Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν μόλις στο 3 με τον Τσουρέλη να κάνει την σέντρα και τον Κουβελά να επιχειρεί το σουτ που κατέληξε άουτ. Οι τυπικά γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όμως στο 7 με τον Κάια να ανατρέπεται από τον Τσάπι και τον κο Αθηναίο να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Από εκεί ο Κάιας ευστόχησε και άνοιξε το χορό των γκολ. Στο 13 ο Μπιτέλης μετά από ωραία ενέργειά του πάσαρε στον Κωστόπουλο και ο τελευταίος δίχως να έχει αντίσταση πέτυχε το 2ο τέρμα για την ομάδα του κόβοντας τα πόδια των αντιπάλων τους. Οι παίκτες του Μιχάλη Ζιώγα δεν σταμάτησαν εκεί και με τον αέρα του 2-0 προχώρησαν και σε τρίτο τέρμα με την άμυνα του Θησέα να εκτίθεται για τρίτη φορά όταν ο Κακαζούκης σέντραρε από τα αριστερά ο Γκάγκας προωθήθηκε και έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας για τρίτη και τελευταία φορά την μπάλα στα δίχτυα του Τζέκα κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Νίκου Χατζηκυριακίδη προσπάθησαν στο 36 και στο 39 με τον Μπουραζά αρχικά να εκτελεί φάουλ που έπιασε ο Ζαφείρης και στη συνέχεια και πάλι με τον Μπουραζά να εκτελεί φάουλ σημαδεύοντας το Κεφάλι του Παπαστεργίου που είχε περάσει στον αγώνα στην θέση του Τσάπι με σκοπό να τονωθεί η επίθεση, αλλά αυτή να περνά άουτ. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε κάπως έτσι και βρήκε τον Εθνικό Ολυμπιακό να προηγείται με 3-0. Στο β ημίχρονο η πρώτη καλή φάση ανήκε στον Θησέα με τον Φασουράκη όμως να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να μειώσει αφού ο Ζαφείρης ήταν παρόν και έλεγξε την φάση στο 56. Ο Θησέας δεν έμεινε εκεί και προσπάθησε μετά από ένα λεπτό αυτή τη φορά με τον Βαΐτση να επιχειρεί να πλασάρει τον Ζαφείρη. Το γκολ που αναζωπύρωσε τον τελικό σημειώθηκε στο 61 με τον Ανδρουτσόπουλο να σεντράρει από αριστερά τον Ζαφείρη να ελέγχει στιγμιαία την μπάλα που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι στην συνέχεια και τον Βαΐτση να σημειώνει το γκολ με κεφαλιά εξ επαφής . Στο 72 η πίεση του Θησέα για κάτι καλύτερο συνεχίστηκε αλλά το σουτ του Φασουράκη εκτός περιοχής απομάκρυνε ο Ζαφείρης. Στο 75 ο Μπουραζάς εκτέλεσε ακόμη μια στημένη φάση με τον Βαΐτση να παίρνει την κεφαλιά και τον Ζαφείρη να αποσοβεί κάθε κίνδυνο. Ακόμη μια καλή φάση σημειώθηκε με τον Φασουράκη στο 78 να σουτάρει και την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Στο 80 η μπάλα τιμώρησε τον Θησέα, αφού ο Εθνικός Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα έκρυψε την μπάλα και ο Κουβελάς σέντραρε από τα δεξιά προς τον Κάια που καιροφυλακτούσε ώστε να σκοράρει το 2ο προσωπικό και 4ο τέρμα της ομάδας του. Στο 86 τελικά ο Φασουράκης βρήκε τον στόχο και μετά από κόρνερ του Μπουραζά έκανε το 4-2. Το τελικό 5-2 διαμορφώθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δενελάβα στο 91 που κέρδισε ο Κουβελάς από τον Τζέκα.
Τίμησαν…
Τον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, ο Δήμαρχος Αγριάς Θωμάς Παπαευθυμίου και ο Δήμαρχος Σούρπης Κώστας Καραγκιόζογλου. Στον αγώνα παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Βόλου και Αγριάς κκ Καπούλας, Στάμος, Καραντάκος και Ζάχος.
Τιμήθηκαν…
Πριν από την απονομή στο Πανθεσσαλικό Στάδιο βραβεύθηκαν οι ομάδες του Μαγνησιακού, του Κεραυνού Σαμπάναγα και του Ανθίμου Γαζή για την τήρηση του “ευ αγωνίζεσθαι” (Fair play) σε αγώνες του φετινού πρωταθλήματος των τοπικών κατηγοριών, καθώς ο διαιτητής Νίκος Αθηναίος για την πολύχρονη προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ακόμη και όταν δεν αξιολογήθηκε στις Εθνικές κατηγορίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου