ΤΟΠΙΚΑ

Η ΟΥΕΦΑ δεν είναι… Ελλάδα!

η-ουεφα-δεν-είναι-ελλάδα-851206

Μπορεί η εικόνα του Τσάμπιονς Λιγκ να αμαυρώθηκε από τα επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα των «16» μεταξύ της Βαλένθια και της Ίντερ, αλλά η ΟΥΕΦΑ φρόντισε με τις ποινές που επέβαλε να (απο)δείξει γιατί η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν μπορεί να χάσει τη λάμψη της, σε αντιδιαστολή με το ελληνικό πρωτάθλημα, όπου η ατιμωρησία «βασιλεύει»…
Ο Νταβίντ Ναβάρο πλήρωσε πολύ ακριβά τη συμπεριφορά του και… τη μύτη του Μπουρντίσο την οποία έσπασε, αφού τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ με 7 μήνες αποκλεισμό από τις διεθνείς αγωνιστικές δραστηριότητες.
Εκτός του Ναβάρο, η Βαλένθια, η οποία συνεχίζει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι θα στερηθεί των υπηρεσιών και του αμυντικού Κάρλος Μαρτσένα, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού τεσσάρων αγωνιστικών. Όσο για τους παίκτες της Ίντερ, Ιβάν Κόρντομπα και Χούλιο Κρουζ τους επιβλήθηκαν ποινές αποκλεισμού τριών και δύο αγωνιστικών αντίστοιχα. Παράλληλα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επέβαλε πρόστιμο ύψους 155.772 ευρώ στην Ίντερ και τη Βαλένθια.
Οι αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής λήφθηκαν έπειτα από τη λεπτομερή εξέταση των επίσημων εκθέσεων από τον παρατηρητή και το διαιτητή του αγώνα, όπως φυσικά και του βίντεο, το οποίο «έδειξε» τους υπαίτιους των επεισοδίων.
Η ΟΥΕΦΑ θα ζητήσει η ποινή του Ναβάρο να υιοθετηθεί και από τη ΦΙΦΑ, προκειμένου ο Ισπανός να μην έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε διεθνές παιχνίδι για τους επόμενους 7 μήνες. Οι ποινές για τους άλλους τρεις τιμωρημένους θα ισχύσουν μόνο για αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Οι δύο ομάδες έχουν τη δυνατότητα να εφεσιβάλουν την απόφαση εντός τριών ημερών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου