ΤΟΠΙΚΑ

Χελώνα καρέτα – καρέτα έκανε θαλάσσια βόλτα στο λιμάνι του Βόλου

χελώνα-καρέτα-καρέτα-έκανε-θαλάσσια-459963

Mιά θαλάσσια χελώνα καρέτα- καρέτα χθες… βρήκε καταφύγιο στο λιμάνι του Βόλου. Έκπληκτοι διερχόμενοι πεζοί γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, αντίκρισαν τη θαλάσσια χελώνα στον προβλήτα του λιμανιού, ακριβώς δίπλα από το σημείο που ήταν ελλιμενισμένο το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Βόλου, προκειμένου να λάβει τα σχετικά μέτρα, έτσι ώστε η χελώνα να μην τραυματιστεί, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε ο Σύλλογος Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων» και η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Ναυτιλίας

Η καρέτα – καρέτα είναι είδος θαλάσσιας χελώνας με παγκόσμια κατανομή. Ανήκει στην οικογένεια των χελωνιειδών. Περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της σε θαλασσινό νερό και εκβολές, με τα θηλυκά να βγαίνουν για λίγο στην ξηρά για να γεννήσουν τα αυγά, ενώ έχει διάρκεια ζωής 47-67 χρόνια.

Οι χελώνες Caretta – caretta θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση και προστατεύονται από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από δύο χρόνια είχε βρεθεί νεκρή από περιπατητές μια χελώνα καρέτα – καρέτα στην Παραλία του Βόλου, που είχε νωρίτερα εγκλωβιστεί σε δίχτυα ψαράδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου