ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο σήμερα ο Αντ. Σαμαράς

στο-βόλο-σήμερα-ο-αντ-σαμαράς-461162

Σφοδρή επίθεση του προέδρου της Ν.Δ. χθες από τα Τρίκαλα στην Κυβέρνηση και τον Αλ. Τσίπρα

Στο Βόλο αναμένεται σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επισκεφθεί την πόλη του Βόλου, πριν επιστρέψει στην Αθήνα, από τα Τρίκαλα όπου μίλησε χθες στην προσυνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς χθες εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση μιλώντας στην προσυνδιάσκεψη στα Τρίκαλα. «Η παραμονή στην Ευρώπη και το ευρώ αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία εθνική, κόκκινη γραμμή» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και συνεχίζοντας υπογράμμισε: «Το ξεκαθαρίζω προς κάθε κατεύθυνση» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., σημειώνοντας ότι η παραμονή στην Ευρώπη και το ευρώ απαιτείται όχι μόνο για λόγους οικονομικούς, αλλά και για λόγους εθνικούς, γεωπολιτικούς, εθνικής ασφαλείας.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «η Ευρώπη μας δίνει μια πολύ φθηνή χρηματοδότηση για το χρέος μας» σε σχέση με τις αγορές, ενώ τόνισε ότι χωρίς τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος από την Ευρώπη και τον ELA, θα είχε καταστραφεί η οικονομία.

Παράλληλα, δήλωσε πως αν βγαίναμε από το ευρώ, θα ζούσαμε τη χειρότερη καταστροφή που θα είχε πάθει η πατρίδα μας εν καιρώ ειρήνης. «Δεν παίζουμε με το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας μας. Μένουμε στην Ευρώπη» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάνοντας αναφορά στη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα είπε πως «ο λαός ξεσηκώνεται».

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντάς τη πως «πέτυχε έναν αληθινό διασυρμό της χώρας», την οποία -όπως είπε- απειλεί να βγάλει από το ευρώ, πως φέρνει πολύ χειρότερη συμφωνία και ξαναμπαίνει στα μνημόνια.

«Μας πηγαίνουν αιώνες πίσω, όχι μόνο στο δρόμο της ανάπτυξης και της Ευρώπης, αλλά να ισοπεδώσουν όλο τον κόσμο στη φτώχεια» ανέφερε και πρόσθεσε: «Παίζουν τη χώρα στα ζάρια, δεν πρόκειται να τους αφήσουμε».

Ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε στο στόχαστρο το Γιάννη Βαρουφάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ ανέβασε στα ύψη τους τόνους κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, την οποία αποκάλεσε «μια εκκολαπτόμενη τύραννο σε ρόλο αυτοκράτειρας πασών των Συριζαίων» που -όπως είπε- «βρίσκεται σε μόνιμο παραλήρημα κατά πάντων και δεν βρίσκεται κανείς να τη μαζέψει».

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ακόμη πως στη Ν.Δ., «έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή» είναι έτοιμοι να συνεργαστούν για να σωθεί η Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει την καταστροφική πολιτική του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου