ΤΟΠΙΚΑ

Επεισόδιο στη λαϊκή αγορά της Μαγνήτων ~ Με παραίτηση προειδοποιεί ο Απ. Τσακανίκας

επεισόδιο-στη-λαϊκή-αγορά-της-μαγνήτω-487582

Για μεταβατική περίοδο κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Αρης Σαββάκης

Εκτός ελέγχου έχει ξεφύγει η κατάσταση στις λαϊκές αγορές του Δήμου Βόλου. Δεν είναι μόνο οι κάτοικοι των δρόμων που φιλοξενούνται οι λαϊκές αγορές, που ζουν μια φορά την εβδομάδα το δικό τους μαρτύριο έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους. Διαπληκτισμοί σημειώνονται και μεταξύ πωλητών. Χθες σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ πωλήτριας χωρίς άδεια και νόμιμου πωλητή και χρειάστηκε επέμβαση της Αστυνομίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Εάν δεν διορθωθεί άμεσα η κατάσταση θα παραιτηθώ», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών του Δήμου Βόλου, Αποστόλης Τσακανίκας, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση στις λαϊκές. «Διανύουμε μια μεταβατική περίοδο λόγω της ανανέωσης των αδειών», απάντησε από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αρης Σαββάκης.

Επεισόδιο

Από τη λαϊκή αγορά της οδού Μαγνήτων στο αστυνομικό τμήμα κατέληξαν χθες ένας 29χρονος νόμιμος πωλητής οπωρολαχανικών και μία 42χρονη που είχε στήσει παράνομα τον πάγκο της και πωλούσε άνηθο και άλλα αρωματικά.

Ο 29χρονος ενοχλημένος από την παρουσία της άνευ αδείας δραστηριότητας πωλήτριας, επιτέθηκε εναντίον της και φέρεται να της πέταξε τα ζαρζαβατικά στο δρόμο.

Επικράτησε αναστάτωση και κλήθηκε η αστυνομία. Η 42χρονη υπέβαλλε μήνυση κατά του 29χρονου για εξύβριση και απειλή, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο δεύτερος.

Οι φωνές σήκωσαν τη γειτονιά στο πόδι, με τους κατοίκους να αγανακτούν από το νέο επεισόδιο.

Καταγγελίες

Καταγγελίες υπήρξαν και από κατοίκους των Αγίων Αναργύρων, για τη λαϊκή αγορά του Σαββάτου.

Ζουν το δικό τους εφιάλτη κάθε Σάββατο. Οπως περιγράφουν όχι μόνο δεν τηρείται το ωράριο των λαϊκών, αλλά ούτε καν στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητας, τα αυτοκίνητα παρκάρουν παράνομα, πωλητές χωρίς άδειες διαλαλούν τα προϊόντα τους.

Ούτε καν τουαλέτες δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα πωλητές να χτυπάνε τα κουδούνια στα σπίτια των περιοίκων ζητώντας άδεια να… πάνε τουαλέτα.

«Θα παραιτηθώ»

«Εχουν δίκαιο οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται. Η κατάσταση είναι ίδια κι απαράλλαχτη. Η εικόνα των λαϊκών αγορών πρέπει να αλλάξει. Αν δεν αλλάξει θα παραιτηθώ», σχολίαζε χθες ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών του Δήμου Βόλου, Αποστόλης Τσακανίκας, υποστηρίζοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση για τη σωστή λειτουργία των λαϊκών αγορών, προκειμένου να συνυπάρχουν αρμονικά με τους πολίτες.

«Ούτε καν χημικές τουαλέτες δεν υπάρχουν. Οι παράνομοι εξακολουθούν να βρίσκονται ανάμεσα στους νόμιμους, δεν τηρείται το ωράριο της λαϊκής και δεν λείπουν οι φασαρίες και τα επεισόδια», περιέγραφε ο κ. Τσακανίκας.

Μεταβατική περίοδος

Την κατάσταση στις λαϊκές αγορές, αναγνώρισε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αρης Σαββάκης, ο οποίος ωστόσο υπογράμμισε ότι είναι μια μεταβατική περίοδος.

Εως τέλος Ιουνίου, αναμένεται να ξεκαθαρίσει πόσοι τελικώς θα πάρουν άδειες, προκειμένου στη συνέχεια να γίνουν οι διαγραμμίσεις και να ξεκινήσουν οι έλεγχοι. Τα κλιμάκια ελέγχου δε, ορίζει η Περιφέρεια.

Σε ό,τι αφορά τις χημικές τουαλέτες, το θέμα απαντήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Και οι δύο διαγωνισμοί απέβησαν άγονοι και γίνεται νέος με τίμημα 40.161 ευρώ για την μίσθωση χημικών τουαλετών τόσο για τις λαϊκές όσο και για τις παραλίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου