ΤΟΠΙΚΑ

Μάζεψαν 4 σακούλες απορρίμματα από τον Πλατανιά Προμυρίου

μάζεψαν-4-σακούλες-απορρίμματα-από-τον-499386

Το 2ο Νηπιαγωγείο Σηπιάδος και το Δημοτικό Σχολείο Προμυρίου καθάρισαν την παραλία

Τέσσερις σακούλες με αποτσίγαρα, πλαστικές συσκευασίες και φελιζόλ απομάκρυναν από την παραλία Πλατανιά Νοτίου Πηλίου οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Προμυρίου.

«Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Κρατείστε την παραλία καθαρή» και «Θάλασσα και Ωκεανοί γίνονται πιο καθαροί με λίγο παραπάνω προσοχή», μοίρασαν περιβαλλοντικό υλικό στους θαμώνες των καταστημάτων και ανάρτησαν αφίσες προς ενημέρωση των τουριστών. Ο καθαρισμός διήρκησε μια ώρα και συγκεντρώθηκαν 4 σακούλες σκουπιδιών με κυρίαρχα απορρίμματα τα αποτσίγαρα, τις πλαστικές συσκευασίες και τα φελιζόλ.

Η δράση αυτή αποτελεί μέρος του περιβαλλοντικού εκπαιδευτικού προγράμματος της Παιδικής HELMEPA στο οποίο είναι εγγεγραμμένα τα δύο σχολεία και το σχέδιο δράσης του το υλοποιούν κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς. Το περιβαλλοντικό αυτό πρόγραμμα οργανώνεται από το «Ναυτικό Επιμορφωτικό Κέντρο της HELMEPA για πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική ενημέρωση». Η υιοθεσία και ο καθαρισμός ακτής αποτελεί την πιο δημοφιλή δράση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος που από το 1993 προσφέρεται σε μαθητές ηλικίας από 5-12 ετών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα και με τη συμμετοχή 5.000 μαθητών και εκπαιδευτικών ετησίως.

Η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων από τους μαθητές συμβάλλει εκτός από την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος στην κοινή γνώμη, στην καλλιέργεια με βιωματικό τρόπο υπεύθυνων και ενεργών πολιτών που υιοθετούν από νωρίς συμπεριφορές σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος» προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου