ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνια βράβευση φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

πανελλήνια-βράβευση-φοιτητών-του-παν-506039

Με τρία βραβεία στις βαλίτσες του επέστρεψε το Τμήμα Ιατρικής από το 21ο Επιστημονικό Συνέδριο

Η παρουσία του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο 21ο Επιστημονικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 15-17 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ήταν πιο δυναμική από ποτέ με 130 συμμετέχοντες, 6 στρογγυλές τράπεζες και πλήθος ελεύθερων εργασιών και e-posters.

Η επιβράβευση των κόπων μηνών και η αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των εργασιών των συμμετεχόντων από το Τμήμα ήρθε με τα τρία βραβεία που απέσπασαν. Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία καλύτερης ελεύθερης ανακοίνωσης το πρώτο βραβείο μοιράστηκαν δύο εργασίες που ισοψήφησαν: η εργασία των Ράπτη Δ., Μοσχονά Ε., Σαμαρά Μ., Παπαθανασίου Μ., Παπαχαραλάμπους Κ., Ιωακείμ Σ., Κουκούλη Γ. με θέμα «Μελέτη πολυμορφισμών επιδιορθωτικών ενζύμων σε ασθενείς με καρκίνο μαστού»και η εργασία των Μπέλτσιου Ε., Ογρότη Ι., Μπέγα Η., Φάκα Κ., Μπονώτη Κ., Ασπροδίνη Ε. με θέμα «Παρακολούθηση στάθμης κλοζαπίμης με υγρή χρωματογραφία υψηλής απόδοσης σε ασθενείς με σχιζοφρένεια- συσχέτιση με χορηγούμενη δόση και κλινικά ευρήματα».

Το βραβείο καλύτερης αναρτημένης ανακοίνωσης απέσπασε η εργασία των Ελευθεριάδη Θ., Πίσσα Γ., Βιτωράτου Δ-Η., Μαρίνου Μ., Σαμαρά Α., Στεφανίδη Ι. με θέμα «Μειωμένη επίκτητη ανοσιακή απάντηση ως αποτέλεσμα της αύξησης της 2,3 – διοξυγενάσης της ινδολεαμίνης σε μονοκύτταρα αιμοκαθαιρόμενων ασθενών με φλεγμονή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου