ΤΟΠΙΚΑ

«Οργανωμένοι και με σχέδιο»

οργανωμένοι-και-με-σχέδιο-851206

Χειρότερη ομολογία κρατικής αποτυχίας νομίζω ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Στις δηλώσεις του για το θλιβερό επεισόδιο στην οδό Σόλωνος, όπου ομάδες κουκουλοφόρων… ξυλοφόρτωσαν αστυνομικούς και τους πήραν ασπίδες και κράνη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι κουκουλοφόροι κινήθηκαν «οργανωμένοι και με σχέδιο» κατά των αστυνομικών. Αξιοποιώντας μάλιστα το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.
Μας λέει δηλαδή ότι τα καημένα τα ένστολα και εξοπλισμένα παιδάκια μας, πιαστήκανε στον ύπνο, από τα άλλα, τα άτακτα παιδάκια μας, που δεν έχουν καμία υποχρέωση να είναι εκπαιδευμένα και εξοπλισμένα, αλλά όμως αποδεικνύεται ότι είναι. Διό και τα δεύτερα καταφέρνουν να διασύρουν τα πρώτα.
Κατόπιν τούτου ελπίζω να μην αποδειχθεί ότι και οι συλλήψεις που έκαναν οι δυνάμεις τάξεως, άφησαν απέξω τους κουκουλοφόρους -από αδυναμία και όχι από συμπάθεια- και τσίμπησαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.
Ελπίζω να αποδειχθεί ότι τουλάχιστον αυτή τη φορά οι αστυνομικοί μας κινήθηκαν «οργανωμένοι και με σχέδιο» κατά των κουκουλοφόρων και όχι κατά των απλών φοιτητών της πορείας. Όχι βεβαίως διότι συμμερίζομαι τα όσα υποστηρίζει τραυλίζοντας από πάθος ο κ. Αλαβάνος. Αλλά διότι, ως τώρα, σπανίως την βλέπουμε την αποτελεσματικότητα των «δυνάμεων ασφαλείας».
Αντί λοιπόν να επιπλήττει τους «αντιεξουσιαστές» διότι κινούνται «οργανωμένοι και με σχέδιο», ο υπουργός Δημόσιας Τάξης πρέπει να απαντήσει κάποτε στο ερώτημα «τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε», την ώρα ακριβώς που τα χρειαζόμαστε, την ώρα ακριβώς που πρέπει να κάνουν το καθήκον τους.
Δεν του φορτώνει κανείς όλες τις ευθύνες για την απίστευτη πραγματικότητα που παρακολουθούμε. Για την κατάσταση αυτή έχουν ευθύνες πάντες οι διατελέσαντες υπουργοί Δημόσιας
Τάξης. Αλλά σήμερα δεν κρίνονται οι πρώην αλλά οι νυν. Ούτε του ζητάμε να διατάξει τα σώματα ασφαλείας να καταφύγουν σε βαρβαρότητες. Αλλά να δει τι γίνεται με τους ανώτερους αξιωματικούς που έχουν την ευθύνη να εκπαιδεύσουν και να καταρτίσουν επιχειρησιακά σχέδια έτσι ώστε, πέραν των κουκουλοφόρων να κινούνται και οι αστυνομικοί μας «οργανωμένοι και με σχέδιο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου