ΤΟΠΙΚΑ

Διάσημος επιστήμονας στο Βόλο

διάσημος-επιστήμονας-στο-βόλο-540953

Διάλεξη θα πραγματοποιήσει ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Δρ. Richard Swinburne

Δύο ανοικτές διαλέξεις με ομιλητή τον επιφανή Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Δρ. Richard Swinburne διοργανώνει η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών. H πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μαΐου στις 6 μ.μ. στο κτίριο Κωστής Παλαμάς (Ακαδημίας και Σίνα) και η δεύτερη την Τετάρτη 6 Μαΐου στις 6.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα.

Ο ομιλητής θα αναπτύξει το θέμα «Η ύπαρξη του Θεού και οι προκλήσεις της σύγχρονης αθεΐας» (Ενας σοβαρός αντίλογος στην έξαρση του φαινομένου του σύγχρονου αθεϊσμού όπως εκφράζεται κυρίως από τον Richard Dawkins).

Ο Δρ. Richard Swinburne, είναι Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας της Χριστιανικής Θρησκείας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Επίτιμος Εταίρος του Oriel College της Οξφόρδης και Μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τη Φιλοσοφία της Θρησκείας και της Επιστήμης, ενώ θεωρείται, εδώ και πολλά χρόνια, από τους βασικούς υποστηρικτές των φιλοσοφικών αποδείξεων για την ύπαρξη του Θεού, προκαλώντας μάλιστα έντονη σχετική συζήτηση με αφορμή την έκδοση της τριλογίας του The Coherence of Theism (1977), The Existence of God (1979), Faith and Reason (1981), αποτελώντας κατά κάποιο τρόπο το «αντίπαλο δέος» στον κύριο εκφραστή του σύγχρονου αθεϊσμού Καθηγητή Richard Dawkins. Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία του Ορθοδόξου Ιδρύματος Virginia H. Farah Foundation.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου