ΤΟΠΙΚΑ

Δύο νεκροί και ισάριθμοι τραυματίες σε δυστύχημα

δύο-νεκροί-και-ισάριθμοι-τραυματίες-σ-851206

Δύο Λαρισαίοι έχασαν τη ζωή τους προχθές στις 8 το βράδυ στην οδό Βόλου-Λάρισας στο ύψος της διασταύρωσης προς το Σέσκλο, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εισήλθε με ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με άλλο ΙΧ που κατευθυνόταν προς Βόλο. Οι δυο επιβάτες του δεύτερου αυτοκινήτου, κάτοικοι Τρικερίου τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Βόλου.
Νεκρός είναι ο Δημήτρης Ξαντινίδης, 30 ετών από τη Λάρισα οδηγός του αυτοκινήτου που βγήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ο συνοδηγός του ίδιου οχήματος Θεόδωρος Πικρός, ενώ βαριά τραυματίες είναι ο οδηγός και συνοδηγός του δευτέρου οχήματος, οι Νικ. Νιζάμης 21 ετών από το Τρίκερι και Γ. Βεργίνης 24 ετών επίσης από το Τρίκερι.
Το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε προχθές ήταν και το μοναδικό που σημειώθηκε κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, (5 έως 11 Μαρτίου) σύμφωνα με τα στοιχεία των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.
Για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, ελέγχθηκαν 379 οδηγοί για μέθη και βεβαιώθηκαν 28 παραβάσεις, από τις οποίες η μία, οδηγήθηκε σε αυτόφωρη διαδικασία. Επίσης βεβαιώθηκαν 239 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα οδηγών αυτοκινήτων και 11 παραβάσεις για αντικανονικό προσπέρασμα.
Αναφορικά με τους οδηγούς δικύκλων, πραγματοποιήθηκαν 542 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 119 παραβάσεις, από τις οποίες οι 47 αφορούσαν τη μη χρήση προστατευτικού κράνους από οδηγό – επιβάτη και οι 35 στέρηση άδειας ικανότητας οδηγού. Επίσης βεβαιώθηκαν τέσσερις παραβάσεις για μέθη.
Στο κοινωνικό της μήνυμα η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, απευθύνει χρήσιμες οδηγίες – συμβουλές προς οδηγούς μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών. Όπως τονίζει:
• Να είστε προσεκτικότεροι από τους οδηγούς των αυτοκινήτων.
• Να προβλέπετε περισσότερο από αυτούς.
• Να μην κάνετε επικίνδυνους ελιγμούς και «σούζες» για επίδειξη ικανότητας.
• Να μην προκαλείτε εκκωφαντικούς θορύβους προσθέτοντας ή αφαιρώντας εξαρτήματα. Απεναντίας, να τοποθετείτε σιγαστήρα για μείωση αυτών.
• Να φοράτε πάντοτε το προστατευτικό κράνος τόσο εσείς, όσο και ο συνεπιβάτης σας και όχι να το φέρετε μαζί σας σαν διακοσμητικό στοιχείο, άλλοτε κρεμασμένο στο τιμόνι και άλλοτε στο χέρι σας.
• να μειώνετε την ταχύτητά σας όταν περνάτε κοντά από σχολεία, νοσοκομεία ή στάσεις λεωφορείων. Ιδίως όταν υπάρχει σταματημένο λεωφορεία από το οποίο μπορεί να κατέβει επιβάτης και να πεταχτεί ξαφνικά μπροστά σας.
• Να αποφεύγετε να μεταφέρετε ογκώδη ή βαριά αντικείμενα.
• Να συντηρείτε καλό το δίκυκλό σας (φρένα, ελαστικά, φωτισμό κ.λ.π.)
• Να αποφεύγετε να παραχωρείτε το δίκυκλό σας σε τρίτα πρόσωπα. Σε αντίθετη περίπτωση, τα πρόσωπα αυτά πρέπει να κατέχουν προβλεπόμενη άδεια οδήγησης.
Να μην τρομοκρατείτε τους πεζούς, όταν περνάτε από κοντά τους.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου