ΤΟΠΙΚΑ

Στον Εισαγγελέα για την παιδική χαρά

στον-εισαγγελέα-για-την-παιδική-χαρά-544953

Στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου που σφραγίστηκε χθες το πρωί

Στο σφράγισμα της παιδικής χαράς στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, προχώρησε χθες το πρωί, συνεργείο της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου. Είναι μία από τις παιδικές χαρές στα όρια του Δήμου που έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνες για να παίζουν μικρά παιδιά. Μέχρι το βράδυ όμως, οι απαγορευτικές κορδέλες και οι ταμπέλες που είχαν τοποθετηθεί, απομακρύνθηκαν. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης, δεν αποκλείει να προχωρήσει σε αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, η παιδική χαρά στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου είναι μία από αυτές που θα κλείσουν οριστικά, αφού απομακρυνθούν όλα τα επικίνδυνα παιχνίδια.

Ηδη χθες το πρωί, συνεργείο απομάκρυνε τις επικίνδυνες κούνιες. Οι εργασίες για την αποξήλωση των παιχνιδιών θα συνεχιστούν σήμερα ή το αργότερο αύριο.

Προκειμένου όμως η παιδική χαρά να μη χρησιμοποιείται από παιδιά και δεδομένου του κινδύνου που υπάρχει για κάποιο ατύχημα, τοποθετήθηκαν απαγορευτικές κορδέλες και ταμπέλες.

Μέχρι το βράδυ όμως, η σήμανση που υποδηλώνει το σφράγισμα της παιδικής χαράς είχε απομακρυνθεί. Αγνωστο ποιοι «άνοιξαν» την παιδική χαρά, την οποία ο Δήμος έχει χαρακτηρίσει ως επικίνδυνη.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Σταυρίδης, δεν αποκλείεται να απευθυνθεί στην Εισαγγελία, προκειμένου να αναφέρει τα καθέκαστα: ότι δηλαδή ο Δήμος Βόλου σφράγισε την παιδική χαρά, μέχρι χθες το βράδυ όμως ο χώρος ξανάνοιξε, με κίνδυνο για την ασφάλεια των μικρών παιδιών, μέχρις ότου απομακρυνθούν τα επικίνδυνα παιχνίδια.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση «ξηλώματος» των επικίνδυνων παιχνιδιών από τις παιδικές χαρές, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Από το σύνολο των παιδικών χαρών θα αποκατασταθούν και θα είναι πλήρως ασφαλείς και πιστοποιημένοι, περίπου 20 χώροι.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου