ΤΟΠΙΚΑ

Κραυγή αγωνίας ΟΕΒΕΜ για το συνδικαλιστικό πόρο

κραυγή-αγωνίας-οεβεμ-για-το-συνδικαλι-547579

Καμπανάκι κινδύνου, ότι εάν καταργηθεί ο συνδικαλιστικός πόρος θα αφανισθεί η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, που έχει ως μέλη της εκπροσώπους από 29 Πρωτοβάθμια Σωματεία, έκρουσε χθες ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Τρύφωνας Πλαστάρας.

«Ο συνδικαλιστικός πόρος, ο οποίος προέρχεται από τις συνδρομές των επιχειρήσεων στο Επιμελητήριο, είναι η βασική πηγή εσόδων μας, ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες γραμματειακής υποστήριξης και τη διοργάνωση εκδηλώσεων πάνω σε θέματα, που «καίνε» τον επιχειρηματικό κόσμο», είπε ο ίδιος.

«Αναμένουμε το Επιμελητήριο Μαγνησίας να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας στην Πάτρα. Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα ικανοποιήσει το αίτημά μας, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια», πρόσθεσε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι: «ο πόρος του 2013 που έπρεπε να δοθεί μέσα στο 2014 από το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην ΟΕΒΕΜ κατέστη δυνατός και τελικά καταβλήθηκε μόλις τον Ιανουάριο του 2015. Αυτή τη στιγμή η Ομοσπονδία δεν χρωστάει σε κανένα τίποτα, λόγω της καλής οικονομικής διαχείρισης τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, αν υπάρξει διακοπή του εσόδου θα αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα».

Η ΟΕΒΕΜ παρακολουθεί όλες τις ενέργειες που κάνει η Γενική Συνομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών Ελλάδος, αλλά και τοπικά το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος και μέχρι να ξεκαθαριστεί το θέμα, προτείνει στα μέλη του, παρότι δεν είναι υποχρεωτική η εγγραφή τους στο Επιμελητήριο, να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Εξάλλου, η Ομοσπονδία έχει ζητήσει από το Επιμελητήριο να εξετάσει την περίπτωση να γίνουν ρυθμίσεις παλαιότερων οφειλών. Όπως είπε ο κ. Πλαστάρας: «από τότε που καταργήθηκε η υποχρεωτική πληρωμή, μαζεύτηκαν οφειλές».

Να επισημανθεί ότι στην πρόσφατη συνάντηση της Ομοσπονδίας με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο πρόεδρος Αριστοτέλης Μπασδάνης, δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει το ίδιο καθεστώς με τον πόρο με προσωπική του τοποθέτηση. Η ΟΕΒΕΜ αναμένει την έγγραφη απάντηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Υπενθυμίζεται ότι από 1.1.2015 καταργήθηκε η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα κατά τόπους Επιμελητήρια. Στο σύνολό τους τα Επιμελητήρια κάλυπταν τις λειτουργικές τους ανάγκες με τις εισφορές των επιχειρήσεων – μελών τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου