ΤΟΠΙΚΑ

Υποτροφίες σε φοιτητές από την Ισραηλιτική Κοινότητα

υποτροφίες-σε-φοιτητές-από-την-ισραηλ-547681

Σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία αποτελούν οι υποτροφίες που απονεμήθηκαν προχθές, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες και έχουν καλή επίδοση στη διάρκεια των σπουδών τους.

Τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, έλαβαν την υποτροφία, στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ, στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Με απόφαση των Πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι υποτροφίες δόθηκαν στους: Τηλέμαχο Πάλλα, φοιτητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, Πηνελόπη Τοπούζη, φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης και Κρυσταλία Κουτσιμάνη, φοιτήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Οι παραπάνω υποτροφίες έχουν θεσμοθετηθεί με πρωτοβουλία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου και αποτελούν ευγενική χορηγία της οικογένειας του αείμνηστου δωρητή της Κοινότητας, Ζαχαρία Σακκή.

«Η απόφασή μας για τη χορήγηση των υποτροφιών είχε και έχει διττό στόχο:

Ο πρώτος είναι η οικονομική ενίσχυση των φοιτητών και των φοιτητριών που δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους και έχουν καλή απόδοση στις σπουδές τους.

Ο δεύτερος ήταν και είναι η ανάδειξη της συνεισφοράς μας στο κοινωνικό σύνολο, προκειμένου η πρωτοβουλία αυτή να τύχει μιμητών που θα αγκαλιάσουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο σε καιρούς δύσκολους», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, Μαρσέλ Σολωμών, ο οποίος προσέθεσε ότι: «όλοι μαζί ενθαρρύνουμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, που μας προσφέρουν τα εχέγγυα ότι θα συγκαταλέγονται στους αυριανούς επιστήμονες που θα συνεχίζουν να διακρίνονται για τις ικανότητές τους και το ήθος τους».

Ανατρέχοντας στο ιστορικό των υποτροφιών, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας επεσήμανε ιδιαίτερα τη σημαντική συνδρομή του αείμνηστου Ζαχαρία Σακκή, ο οποίος «αυθόρμητα και χωρίς κανένα δισταγμό, δέχτηκε να χρηματοδοτήσει τις υποτροφίες, όταν δεν είχαμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε αυτό το σημαντικό θεσμό».

Τιμώντας το μεγάλο δωρητή, η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου αποφάσισε οι υποτροφίες που θα χορηγούνται, να ονομαστούν τιμής ένεκεν «Υποτροφίες Ζαχαρία Σακκή». Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τις Πρυτανικές Αρχές και το έμψυχο δυναμικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκφράζοντας παράλληλα θερμές ευχαριστίες στη σύζυγο του δωρητή Κλάρα και την κόρη του Μαρίνα, που «συνεχίζουν να χρηματοδοτούν τις υποτροφίες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου