ΤΟΠΙΚΑ

Η μειοψηφία του Κοινοτικού Συμβουλίου Τρικερίου

η-μειοψηφία-του-κοινοτικού-συμβουλίο-851206

Από τη μειοψηφία του Κοινοτικού Συμβουλίου Τρικερίου αποτελούμενη από τους Γιάννη Κοττά, Χαράλαμπο Κλιάρη και Θεοδώρα Μουκατάση-Γερογιάννη πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:
Η Κοινότητα Τρικερίου με την αριθ.49/2007 απόφαση της πλειοψηφίας του κοινοτικού συμβουλίου προβαίνει στη λήψη δανείου συνολικού ποσού 147.453,41 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τοκοχρεωλυτική δόση 1.600 ευρώ το μήνα . Το μισό περίπου ποσό, δηλ.70.500 ευρώ το χρωστάει η Κοινότητα σε ασφαλιστικά ταμεία και αφορά μισθούς και ασφάλιση της μοναδικής μόνιμης υπαλλήλου, γραμματέα της Κοινότητας για τα έτη 2005 και 2006. Το υπόλοιπο ποσό 76.953,41 ευρώ αφορά στην οφειλή ανεξόφλητων τιμολογίων του έτους 2006.
Τι συμβαίνει πραγματικά στην Κοινότητα Τρικερίου;
Προς τι η ανάγκη δανεισμού; Η Κοινότητα εισπράττει 23.000 ευρώ το μήνα από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και 85.000 Ευρώ το χρόνο από ΣΑΤΑ. Και είναι υποχρεωμένη να πληρώνει τους υπαλλήλους μ αυτά τα χρήματα.Τι συνέβη λοιπόν; Πού διατέθηκαν τα χρήματα που έπρεπε να πληρωθεί ο υπάλληλος;Μήπως ακόμη και τα χρήματα της υπαλλήλου χρησιμοποιήθηκαν για μικροεξυπηρετήσεις προεκλογικού χαρακτήρα;
Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Η Κοινότητα παίρνει δάνειο και για να εξοφλήσει τιμολόγια του 2006.Σε τι είδους δαπάνες αφορούν τα τιμολόγια;Πόσο άμεσες και επιτακτικές ήταν οι ανάγκες προμήθειας των προϊόντων των τιμολογίων; Ποιες ήταν αυτές οι ανάγκες;Μήπως οι φωτισμένες γιρλάντες για τις γιορτές των Χριστουγέννων; Μήπως οι χοροί στην πλατεία του χωριού ή τα έξοδα διαμονής της ορχήστρας και οι “καλλιτεχνικές” εκδηλώσεις στους οικισμούς; Μήπως η διάνοιξη ιδιωτικών δρόμων;Οι κεραίες τηλεόρασης; Οι “αφίσσες με κορνίζα”;Μήπως η γραφική ύλη της Κοινότητας;
Γιατί για αυτούς τους λόγους θα πάρουμε το δάνειο. Αυτές ήταν οι επιτακτικές ανάγκες. Γι αυτούς τους λόγους καλούμαστε να πληρώνουμε οι Τρικεριώτες επιπλέον 1.600 Ευρώ το μήνα.
Εδώ αξίζει να δούμε το σκεπτικό του προέδρου της Κοινότητας σχετικά με το θέμα. Ο πρόεδρος λοιπόν προσπάθησε να δικαιολογήσει την ανάγκη λήψης του δανείου με τα χαμηλά ανταποδοτικά τέλη και τις οφειλές κάποιων δημοτών, τις πληρωμές των με εργολαβική σχέση υπαλλήλων και τις υποχρεώσεις της Κοινότητας προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία Ν. Πηλίου, που επίσης συμπεριλαμβάνονται στα ανταποδοτικά τέλη.
(Σας πληροφορούμε ότι τον Ιανουάριο, με απόφαση της πλειοψηφίας του Κοινοτικού Συμβουλίου,έγινε αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη 5% και 7%).Περιμένει δε να καλύψει τη μηνιαία δόση του δανείου από την εξαγγελθείσα αύξηση 12%, όπως μας είπε , στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους.
Δεν μπορούσαμε να πληρώνουμε το μισθό της μιας υπαλλήλου, που ήταν μικρότερος από τα 1.600 Ευρώ της δόσης του δανείου. Πώς θα μπορέσουμε να πληρώνουμε τη δόση και 3 (τρεις) ακόμη υπαλλήλους αορίστου χρόνου και 8(οχτώ) συμβασιούχους με εργολαβική σχέση, που έχουν προστεθεί στο προσωπικό της Κοινότητας;Θα υπάρξει και στάση εργασιών;Θα μπει σε τέλμα το χωριό;
Η λέξη “κακοδιαχείριση” είναι λίγη για να αποδώσει τον εμπαιγμό σε βάρος των κατοίκων του Τρίκερι. Και να σκεφτείτε ότι υπήρξε κοινοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας που, πριν ψηφίσει την πρόταση , ζήτησε από τον πρόεδρο να του πει “αν θα πληρώσουν τίποτε οι κάτοικοι”.Και εξέφρασε απόλυτη ικανοποίηση, όταν ο πρόεδρος τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιβαρυνθούν στο παραμικρό οι κάτοικοι κι ότι το δάνειο θα εξοφλήσει η Κοινότητα. Ποιοι αποτελούν την Κοινότητα; Όχι οι κάτοικοι του Τρίκερι;
Ποτέ η Κοινότητα Τρικερίου από ιδρύσεώς της δεν δανειοδοτήθηκε με τέτοιο ποσό για να καλύψει πάγιες ανάγκες και έξοδα σκοπιμότητας.
Πρέπει να καταλάβουν οι Τρικεριώτες ότι σήμερα έχουμε μια κατά-χρεωμένη Κοινότητα που δεν ξέρει πού και πόσα χρωστάει.
Και δεν είναι μόνο η οικονομική σκοπιμότητα. Από τον πρώτο κιόλας μήνα διαπιστώσαμε και πολιτική σκοπιμότητα. Σε τι αναφερόμαστε; Απλά στην παραποίηση των πρακτικών του Κοινοτικού Συμβουλίου.
Τι συνέβη; Το Κοινοτικό Συμβούλιο έπρεπε να ορίσει 3(τρεις )αντιπροσώπους για την ψηφοφορία στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, εκ των οποίων ο ένας υποχρεωτικά από την αντιπολίτευση, ψηφίσαμε λοιπόν τους κ.κ. Φορτούνα, Σταματά και Κοττά,όταν πήραμε τα πρακτικά του Κοινοτικού Συμβουλίου είδαμε σβησμένο με μπλάνκο το όνομα του Σταματά -φαίνεται δεν συνέφερε -και γραμμένο το όνομα του κ.Λεμονή.
Αυτή είναι η κατάντια της Κοινότητας.
Ευτυχώς που όπως λένε οι ίδιοι ήρθαν στο Τρίκερι με μεταξωτά πουκάμισα.
Να τους χαιρόμαστε!!!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου