ΤΟΠΙΚΑ

Με κλήρωση πήραν ειδικότητα…

με-κλήρωση-πήραν-ειδικότητα-851206

Ενταση και διαμαρτυρίες προκάλεσε στους απόφοιτους της Ιατρικής από το εξωτερικό η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να… πάρουν ειδικότητα με το σύστημα της κλήρωσης…
Στο Βόλο με το ίδιο σύστημα επρόκειτο να πάρουν ειδικότητα 10 απόφοιτοι της Ιατρικής, ωστόσο προκλήθηκε ένταση και αψιμαχίες την προηγούμενη Παρασκευή, όταν οι ενδιαφερόμενοι διαπίστωσαν ότι αυτό θα γίνει μέσω κλήρωσης από τη Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.
Μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις από πλευράς της Υπηρεσίας και του Διευθυντή κ. Νίκου Βέτσικου, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν ότι η κλήρωση υποδείχτηκε από το ίδιο το Υπουργείο Υγείας με απόφαση του Υφυπουργού κ. Αθ. Γιανόπουλου μόλις την προηγούμενη Πέμπτη και προκειμένου να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν καθοριστεί τα κριτήρια για τους απόφοιτους ξένων πανεπιστημίων που έχουν κάνει αναγνώριση μέσω του ΔΙΚΑΤΣΑ.
“Η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, επισήμανε στον Ταχυδρόμο ο κ. Βέτσικος, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η Πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να θεσπίσει κανόνες και συγκεκριμένα κριτήρια προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ενδιαφερόμενοι και να αποφεύγονται παρεξηγήσεις ειδικά αναφορικά με τη σειρά προτεραιότητας αυτών που ενδιαφέρονται να κατοχυρώσουν ειδικότητα.
Χθες τελικά και προκειμένου να μην επαναληφθούν οι εντάσεις της προηγούμενης εβδομάδας – έγινε η κλήρωση και κατοχύρωσαν ειδικότητα παθολόγου 6 απόφοιτοι της Ιατρικής από το 2012 και έπειτα και άλλοι 4 απόφοιτοι για άλλες ειδικότητες όπως ακτινολόγος, χειρούργος κ.λ.π

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου