ΤΟΠΙΚΑ

14 χρόνια χωρίς πυξίδα και όραμα

14-χρόνια-χωρίς-πυξίδα-και-όραμα-851206

Κύριε Διευθυντά,
Ηταν λάθος η μη ανανέωση του Συμβολαίου του κ. Αγραφιώτη από την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου. Πολλοί φοβήθηκαν την παρουσία του και γιατί ήθελε να βάλει τάξη στις χαοτικές καταστάσεις που επικρατούν ακόμη και σήμερα στην Σ.Ο., και γιατί ήθελε να δομήσει μια ορχήστρα με όρους ουσιαστικής λειτουργίας της, με καταστατικό και εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας (ανύπαρκτα και τα δύο, εδώ και 14 χρόνια), με αξιοκρατία σε όλους τους τομείς, με οντισιόν στις προσλήψεις μουσικών, με σύσταση σταθερού συμφωνικού σχήματος από 25-30 μουσικούς, με εγγυημένο μηνιαίο εισόδημα για τους μουσικούς βάσει συμβολαίων, σταθερές εβδομαδιαίες πρόβες, με συχνές εμφανίσεις, συνεργασίες, κ.λ.π. Ε, αυτή η σωστή δομή λειτουργίας της ορχήστρας δεν άρεσε σε πολλούς… Ένας Διευθυντής Ορχήστρας που σέβεται και τον εαυτό του και την Τέχνη μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει. Εξάλλου έτσι λειτουργούν όλες οι ορχήστρες του κόσμου που σέβονται τους θεσμούς αλλά και την ποιότητά τους. Είναι κοινό μυστικό ότι έχουμε καλής ποιότητας ντόπιο έμψυχο υλικό. Δυστυχώς όμως, αν συνεχισθεί η υπάρχουσα κατάσταση, εκ των πραγμάτων έχει καταδικαστεί στη μοναξιά του.
«Η εκσυγχρονιστική πολιτική της νέας Δημοτικής Αρχής, χωρίς μακροχρόνιες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις» όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της Σ.Ο. (Βόλος, 26-2-2007) όσον αφορά στη λειτουργία της Ορχήστρας με μετακλητούς Μαέστρους, οδηγεί στο πουθενά και εξυπηρετεί μόνο την «φιλοσοφία της αρπαχτής», χωρίς κανένα όφελος για την εξέλιξη της Ορχήστρας και τον Μουσικό Πολιτισμό της πόλης μας.
Εύχομαι να μην επιβεβαιωθεί η ρήση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Τολμήστε, παρακαλώ πολύ, περισσότερα με σύνεση, συνεργασία και όραμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου