ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο το Συνέδριο της Ενωσης Γυναικών Ελλάδας

στο-βόλο-το-συνέδριο-της-ενωσης-γυναικ-851206

Στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο συνέδριο της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος (Ε.Γ.Ε) στις 17 και 18 Μαρτίου με τη συμμετοχή περίπου 200 γυναικών από όλη την Ελλάδα.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην Παλιά Ηλεκτρική.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εργασιών, το συνέδριο θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 9.30 το πρωί με το χαιρετισμό της Προέδρου του Πανελλαδικού Διοικητικού Συμβουλίου κ. Τιτίνας Πανταζή και των άλλων επίσημων προσκεκλημένων.
Την πρώτη μέρα επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση για το καταστατικό της ΕΓΕ αλλά και συζήτηση για τη διαμόρφωση της στρατηγικής για τα επόμενα 3 χρόνια, καθώς επίσης και απολογισμό έργου του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου.
Σχετικές εισηγήσεις και προτάσεις αναμένεται να καταθέσουν όλα τα παραρτήματα της ΕΓΕ.
Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το πρωί με τις διαδικασία για την εκλογή των νέων μελών για το Δ.Σ της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας.
Με αφορμή το συνέδριο η πρόεδρος του Τοπικού παραρτήματος Ελένη Μαλικέντζου δήλωσε :
“Λίγες μέρες μετά την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, έχουμε την τιμή ως Βόλος να φιλοξενούμε το Πανελλαδικό Συνέδριο της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας.
Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εκδήλωση που θα δώσει αφενός τη δυνατότητα ανάδειξης όλων των θεμάτων που αφορούν τη γυναίκα και αφετέρου θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προβολή του Νομού μας, καθώς περισσότερες από διακόσιες γυναίκες από ολόκληρη την Ελλάδα θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το γυναικείο κίνημα- παρ όλους τους αγώνες μας- παραμένουν πολλά.
Η Πολιτεία οφείλει να σκύψει πραγματικά, δείχνοντας έμπρακτα την πολιτική της βούληση, ώστε να υπάρξει ισότητα ευκαιριών ειδικά στον τομέα της απασχόλησης.
Είμαι σίγουρη ότι μέσα από τη δημόσια συζήτηση και τη διαβούλευση στο διήμερο συνέδριό μας, θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα που θα αποτελέσουν ουσιαστικά για το γυναικείο κίνημα, το νέο πλαίσιο δράσης μας τα επόμενα χρόνια.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου