ΤΟΠΙΚΑ

«Εμφύλιος» για το δάσκαλο του 15ου Δ. Σχολείου

εμφύλιος-για-το-δάσκαλο-του-15ου-δ-σχο-851206

Κλίμα «εμφυλίου» στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου δημιούργησαν οι καταγγελίες, επώνυμες και ενυπόγραφες, γονέων μαθητών για αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά δασκάλου στην Δ’ τάξη της σχολικής μονάδας.
Οι έξι γονείς βρέθηκαν απέναντι σε «μέτωπο» του διευθυντή του σχολείου, των υπολοίπων εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας, καθώς και γονέων, που υποστηρίζουν ότι οι καταγγελίες για κλίμα τρομοκρατίας στην συγκεκριμένη τάξη είναι αβάσιμες.
Σήμερα, στις 10 το πρωί, όλοι οι γονείς έχουν κληθεί από τον διευθυντή στο σχολείο, ώστε παρουσία σχολικού συμβούλου να μιλήσουν για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Ο δάσκαλος της Δ’ τάξης, πάντως, μετά και το υπόμνημα που κατέθεσαν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας την περασμένη Πέμπτη οι έξι γονείς, κλήθηκε χθες στο γραφείο του διευθυντή Π.Ε. Κώστα Ζίκου και παρουσία του διευθυντή του σχολείου παραιτήθηκε «για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους», τη στιγμή που θα ξεκινούσαν οι διοικητικές διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Οι καταγγελίες των γονέων για μεθόδους αντιπαιδαγωγικές εις βάρος των παιδιών τους, που περιελάμβαναν, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, από υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς μέχρι και σφαλιάρες, …συσπείρωσε την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου.
Οι συνάδελφοι του εν λόγω εκπαιδευτικού προχώρησαν σε αποχή από ορισμένες ώρες διδασκαλίας, χθες, διαμαρτυρόμενοι για την αποχώρηση του εκπαιδευτικού από τη σχολική μονάδα, δείχνοντας με την κίνησή τους ότι όσα καταγγέλλονται «αποτελούν αποκύημα φαντασίας» και ότι όλα στο τμήμα της Δ’ τάξης είναι μέλι-γάλα…
Στο πλευρό του δασκάλου, στο μεταξύ, βρέθηκαν άλλοι γονείς –αδιευκρίνιστο εάν πρόκειται για γονείς μαθητών του ίδιου τμήματος- οι οποίοι απέδωσαν τις καταγγελίες των έξι γονέων στις χαμηλές βαθμολογίες των παιδιών τους.
Τουλάχιστον ένας από τους καταγγέλλοντες γονείς έχει να επιδείξει, προς διάψευση όπως λέει αυτών των ισχυρισμών, τον έλεγχο του παιδιού του, με πολλά «Α» και ελάχιστα «Β».
Στο σχολείο δείχνει να επικρατεί περίεργη «ομερτά», με τους έξι γονείς να μπαίνουν στο «στόχαστρο». Εάν οι καταγγελίες είναι ανυπόστατες, τότε ερωτηματικό που προκύπτει είναι ο «κοινός λόγος» των έξι γονέων να στραφούν αναίτια σε βάρος του δασκάλου.
Από την άλλη, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο εκπαιδευτικός «ζήτησε παραίτηση». Πάντως, διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαμαρτυρίες γονέων της τάξης ξεκίνησαν μήνες πριν και προσπάθησαν πριν το θέμα πάρει διαστάσεις να γίνουν όλες εκείνες οι διαδικασίες «για να συνετιστεί ο δάσκαλος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου