ΤΟΠΙΚΑ

Διάλεξη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

διάλεξη-του-πρύτανη-του-πανεπιστημίο-570721

Για την ελληνική οικονομία στη Γεωπονική Σχολή

«Η Ελληνική Οικονομία από την Κρίση στην Ανάπτυξη», είναι το θέμα της διάλεξης που θα δώσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής Γ. Πετράκος.

Η διάλεξη θα δοθεί την Τρίτη 21 Απριλίου, στις 3 μ.μ. στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αειφόρος Αγροτική Παραγωγή και Διαχείριση Περιβάλλοντος» του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή στο κοινό, θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Φυτόκο) και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο κ. Γιώργος Πετράκος έχει σπουδάσει οικονομικά στην Ελλάδα και την Αμερική. Εχει γράψει ή επιμεληθεί πάνω από είκοσι βιβλία και δεκάδες άρθρα σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά για τις περιφερειακές ανισότητες, την ανασυγκρότηση των πόλεων και περιφερειών, την οικονομική ανάπτυξη και την περιφερειακή πολιτική. Εχει εκπονήσει και διαχειριστεί μεγάλο αριθμό Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Εχει διατελέσει πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (3 θητείες), Vice President of the European Regional Science Association (2007-11) και Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης. Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Περιφερειακών Οικονομικών Αναλύσεων και Πολιτικών και Director of the Southand East European Development Center του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στο σχεδιασμό και την αξιολόγηση των πολιτικών Συνοχής και Ανάπτυξης σε Ευρωπαϊκό, Εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου