ΤΟΠΙΚΑ

Πωλούσε… αέρα μέσω internet, με έδρα τις Μηλιές

πωλούσε-αέρα-μέσω-internet-με-έδρα-τις-μηλιέ-584032

Μέσω διαδικτύου κατάφερνε να εξαπατά πολίτες

Απαντούσε θετικά σε αγγελίες μέσω ίντερνετ για την πώληση μηχανών και άλλων αντικειμένων και κατάφερνε να αποσπά μικροποσά από ανυποψίαστους πολίτες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Ο λόγος αφορά σε 29χρονο που συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών, για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως Κέρκυρα, Κόρινθο, Αθήνα κ.α.

Η αρχή που ξετύλιξε το κουβάρι των υποθέσεων έγινε μετά από καταγγελία 59χρονου, ότι ενώ είχε καταθέσει 350 ευρώ στον 29χρονο για να αγοράσει εξωλέμβια μηχανή, εκείνος πήρε τα χρήματα και ουδέποτε παρουσιάστηκε.

Τελικά αποδείχτηκε ότι ο 29χρονος και στην περίπτωση του 59χρονου αλλά και στις υποθέσεις άλλων έξι – εφτά πολιτών ήταν εκείνος που κρύβονταν από πίσω από τις αγγελίες αποσπώντας οικονομίες χρηστών του ίντερνετ.

Στην προκείμενη περίπτωση, το θύμα είχε αναρτήσει αγγελία στο διαδίκτυο σύμφωνα με την οποία έψαχνε μία εξωλέμβια μηχανή. Ο δράστης απάντησε θετικά στην αγγελία όπως και σε τόσες άλλες για άγνωστο χρονικό διάστημα καθώς η προανάκριση συνεχίζεται, καταφέρνοντας να αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά.

Ισχυρίστηκε ότι έχει στην κατοχή του τη μηχανή και την πωλούσε προς 350 ευρώ. Ο 59χρονος που ενδιαφερόταν έσπευσαν να καταθέσει τα χρήματα, όμως ενώ ο καιρός περνούσε, ο δήθεν πωλητής δεν παρουσιαζόταν για να του δώσει τη μηχανή.

Τελικά η δράση του απατεώνα αποκαλύφθηκε καθώς όταν ο αγοραστής αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα απάτης κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών συνέλαβαν τον 29χρονο ενώ προανακριτικά προέκυψε ότι ο δράστης είχε διαπράξει τουλάχιστον άλλες εφτά απάτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η προανάκριση συνεχίζεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου