ΤΟΠΙΚΑ

Πιστοποιούνται και παραδίδονται οι 4 πρώτες παιδικές χαρές

πιστοποιούνται-και-παραδίδονται-οι-4-π-587411

Αγίου Νεκταρίου, Νέο Δέλτα Δαμασκηνού, Νέο Δέλτα Σαρακηνού και Μελαγγόμα σύντομα ανοίγουν για τους λιλιπούτειους επισκέπτες τους

Από το Δήμο Βόλου, έγινε η ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με την πορεία των εργασιών στις παιδικές χαρές της περιοχής:

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες το ρεπορτάζ της λακκούβας, που εγκαινίασε τοπική εφημερίδα και γι’ αυτό εκφράζουμε την ικανοποίηση μας με την ευχή να μην διακόψει σύντομα την έκδοσή της, όπως ακούγεται και να συνεχίσει με αυτά τα θέματα όπως και με τις παιδικές χαρές, που τις αρμόζουν.

Για την σωστή ενημέρωση των πολιτών, να θυμίσουμε πως όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή οι παιδικές χαρές ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και καμία ουσιαστικά δεν μπορούσε να λειτουργήσει άμεσα καθώς σύμφωνα με τα νέα δεδομένα καμία δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ώστε να λάβει πιστοποίηση.

Η τεχνική υπηρεσία προχώρησε στην καταγραφή των παιδικών χαρών, έγινε αξιολόγηση του τι χρειάζεται, είτε για να συντηρηθούν είτε για να αποξυλωθούν, και πλέον προχωρούν οι εργασίες.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί και σε λίγες μέρες λαμβάνουν πιστοποίηση οι παιδικές χαρές: Αγίου Νεκταρίου, Νέο Δέλτα Δαμασκηνού και Νέο Δέλτα Σαρακηνού και μόλις τοποθετηθεί η περίφραξη, σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη και η παιδική χαρά Μελαγγόμα στην Βαμβακουργεία.

Επίσης δημοπρατείται μέσα στον επόμενο μήνα η παιδική χαρά στο παραλιακό μέτωπο στον Άγιο Κωνσταντίνο που θα είναι πραγματικό κόσμημα για τον Βόλο και την περιοχή.

Να σημειωθεί ότι η αρμόδια υπηρεσία όταν ανέλαβε δεν βρήκε καμία μελέτη για δημιουργία παιδικών χαρών και όλα ξεκίνησαν από το μηδέν, ωστόσο η νέα δημοτική αρχή προχωρά στην ανάπλαση των πλατειών, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως προβλέπει ο Νόμος, για την δημιουργία νέων παιδικών χαρών.

Τέλος να αναφερθεί ότι στόχος της δημοτικής αρχής και θέληση του δημάρχου είναι να υπάρχει σε κάθε συνοικία και κάθε τοπικό διαμέρισμα μία τουλάχιστον σύγχρονη παιδική χαρά.

Σε κάθε περίπτωση η δημοτική μας αρχή συνεχίζει να εργάζεται και να κλείνει τεράστιες λακκούβες που οι δημαγωγοί και οι πολιτικοί απατεώνες άνοιξαν όλα αυτά τα χρόνια. Όχι μόνο στους δρόμους… αλλά σε ολόκληρο τον Βόλο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου