ΤΟΠΙΚΑ

Μέσω Βόλου η ανασυγκρότηση του Ιράκ

μέσω-βόλου-η-ανασυγκρότηση-του-ιράκ-851206

Την ανάδειξη σε στρατηγικής σημασίας λιμένα, ενόψει της λειτουργίας του Πορθμείου Βόλος- Λαττάκεια- Συρία, είναι ο βασικός στόχος Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γενικού Γραμματέα του ΥΕΝ κ. Γιώργου Βλάχου χθες από το Βόλο.
Ο κ. Βλάχος συναντήθηκε και συζήτησε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, κ.κ. Π. Σούρλα και Αλ. Βαλασσά, καθώς επίσης και με το Σύνδεσμο Λιμενεργατών και με το Σύλλογο Εργαζομένων στον Ο.Λ.Β. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του το ΥΕΝ, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη του τομέα των εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Βόλου, λόγω και της επικείμενης ανοικοδόμησης του Ιράκ με υλικά.
Βασική προϋπόθεση για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, είναι να ολοκληρωθούν οι υποδομές που εκκρεμούν. Οπως υπογράμμισε ο κ. Βλάχος πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής και δη η επέκταση του κεντρικού προβλήτα του λιμανιού, η διευθέτηση του χειμάρρου Ξηριά, η επέκταση του ανατολικού κρηπιδώματος του προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων.
Για τα έργα, επεσήμανε ο κ. Βλάχος, υπάρχουν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις μέσω του Γ’ Κ.Π.Σ., ενώ για το συμπληρωματικό μηχανολογικό εξοπλισμό που απαιτείται, όπως γερανογέφυρες κ.α., ο Γ.Γ. του ΥΕΝ, αναφέρθηκε στη λύση της δανειοδότησης μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με την οποία έχει υπογραφεί χρηματοδοτικό πρωτόκολλο ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2006- 2015. Η δανειοδότηση γίνεται με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, όπως πενταετή περίοδο χάριτος, χαμηλά επιτόκια και δίνει τη δυνατότητα επιλογής σταθερού ή κυμαινόμενου επιτοκίου. Επίσης, λύση μπορεί να δοθεί και μέσω της σύμπραξης ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Λιμενεργάτες
Κατά την χθεσινή του επίσκεψη, ο κ. Βλάχος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στον Ο.Λ.Β, καθώς ο τοπικός σύλλογος διεκδικεί την εξομοίωση των αμοιβών των εργαζομένων με τις αντίστοιχες των εργαζομένων στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας, προκειμένου να μην χωρίζεται ο κλάδος σε α’ και β’ κατηγορίας.
Μετά και τον αποκλεισμό κάθε ενδεχομένου από τον Γ.Γ. του ΥΕΝ, για εξομοίωση των αμοιβών των λιμενεργατών, ο Πρόεδρος κ. Ι. Γώγος οι εργαζόμενοι θα απέχουν από την υπερωριακή εργασία και την εργασία κατά τα Σαββατοκύριακα, ενώ θα προχωρήσουν σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Μαρτίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου