ΤΟΠΙΚΑ

Ψαλιδισμένη η πίστωση για τη δακοκτονία το 2015

ψαλιδισμένη-η-πίστωση-για-τη-δακοκτον-604135

Πρόσκληση στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της Μαγνησίας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της δακοκτονίας, η διαδικασία της οποίας ξεκίνησε αυτή την περίοδο, απηύθυνε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Ενημέρωση στους εκπροσώπους των Αγροτικών Συνεταιρισμών έγινε από τον διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Λιάνο, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά με τον ενδεδειγμένο χρόνο εφαρμογής των ψεκασμών, με τις μειωμένες πιστώσεις σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους και τον τρόπο διενέργειας των ψεκασμών την τρέχουσα περίοδο.

Για το 2014, ο προϋπολογισμός του έργου ήταν συνολικά 752.000 ευρώ (δαπάνη έργου ψεκασμών 480.000 ευρώ, παγιδοθεσίας 100.000 ευρώ, προμήθεια εντομοκτόνων 124.000 ευρώ, λοιπές δαπάνες 48.000 ευρώ).

Η πίστωση για τη φετινή περίοδο ανέρχεται στο ποσό των 378.000 για ψεκασμούς, ποσό που αντιστοιχεί σε τέσσερις ψεκασμούς. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης, απαιτείται ορθολογική και προσεκτική εφαρμογή.

Σύμφωνα με τη Δωροθέα Κολυνδρίνη, «η συνάντηση αποσκοπεί στην εξασφάλιση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος, αποτιμώντας την περσινή δακοκτονία και αξιολογώντας τι θα μπορούσε να βελτιωθεί μέσω της συνεργασίας και της συνέργειας με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς».

Στην ενημερωτική συνάντηση, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, αποφασίστηκε να απαιτηθεί αύξηση του ποσού από το Υπουργείο, προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των δολωματικών ψεκασμών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου