ΤΟΠΙΚΑ

Ραντεβού με την ιστορία…

ραντεβού-με-την-ιστορία-851206

Ραντεβού με την ιστορία… Η σημαντικότητα της αναμέτρησης της Νίκης με τον Λεβαδειακό κρύβεται στην παραπάνω φράση. Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος και οι παίκτες του έρχονται αντιμέτωποι με την ιστορία της ομάδας και από την δική τους απόδοση και το αποτέλεσμα εξαρτάται το πώς θα γραφεί η συνέχεια της και πώς θα τους κρίνει το μέλλον. Στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η Νίκη, για το σημερινό ματς στο Πανθεσσαλικό (3 μ.μ.) υπάρχει μόνο το απόλυτο.
Οριακό, τελικός, παιχνίδι δίχως αύριο και οποιοσδήποτε άλλος χαρακτηρισμός δεν φτάνει να περιγράψει το πόσο καθοριστικός είναι ο αγώνας της 23ης αγωνιστικής. Με νίκη ο Σταύρος Διαμαντόπουλος και οι ποδοσφαιριστές του, μένουν στο κυνήγι της παραμονής και… παίρνουν φόρα αγωνιστικά και ψυχολογικά για την συνέχεια του πρωταθλήματος της Β Εθνικής. Σε περίπτωση απώλειας όμως, η τρίτη και τελευταία τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, φαντάζει ο πιθανότερος προορισμός τους για τη νέα σεζόν, καθώς από δω και πέρα, όσο και να τους ευνοήσουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα, κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξουν ευκαιρίες όμοιες με αυτές που έχουν πετάξει μέχρι σήμερα.
Σε ένα τέτοιο παιχνίδι απαραίτητο συστατικό στην συνταγή για την επιτυχία είναι οι φίλαθλοι, που δεν πρέπει να λείψουν από τις κερκίδες και θα πρέπει να θυμίσουν σε αριθμό και ενθουσιασμό τον λαό που είχαν να επιδείξουν σε προηγούμενες χρονιές στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την Λάρισα, «σπρώχνοντας» με την φωνή τους, τους γηπεδούχους στον θρίαμβο.
Υστατη ευκαιρία
Οι χαμένοι βαθμοί με αντιπάλους που ήταν στα μέτρα του, αναγκάζουν το συγκρότημα της Ν. Ιωνίας να χρειάζεται απαραίτητα το τρίποντο απέναντι στον πρωτοπόρο και ισχυρό Λεβαδειακό, σε ένα ματς που σε άλλη περίπτωση θα το άφηνε ικανοποιημένο ακόμη και η ισοπαλία. Με δεδομένο το γεγονός ότι η πρώτη ομάδα πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, απέχει τέσσερις βαθμούς, πρέπει να ξεκινήσει άμεσα να κλείνει την «ψαλίδα».
Εχοντας κερδίσει πόντους στο ηθικό και δείχνοντας βελτιωμένοι στα τελευταία παιχνίδια, οι κυανόλευκοι θα παραταχθούν με στόχο όχι μόνο να διατηρήσουν το αήττητο σερί τους για πέμπτο ματς, αλλά και να πετύχουν την πρώτη νίκη στο Πανθεσσαλικό με τον Σταύρο Διαμαντόπουλο στον πάγκο τους. Ο 60χρονος τεχνικός, που του χρεώνεται η αγωνιστική πρόοδος της Νίκης, δεν έχει γνωρίσει ήττα στην παρουσία του στο «τιμόνι» της, ωστόσο δεν έχει παράλληλα καταφέρει να κερδίσει στην έδρα της. Τρεις ισοπαλίες και ένα διπλό συνθέτουν την συγκομιδή της ομάδας από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο έμπειρος προπονητής και όλοι πιστεύουν ότι είναι ώρα για μια μεγάλη νίκη στο Πανθεσσαλικό που θα αποτελέσει την απαρχή για την τελική αντεπίθεση με στόχο την σωτηρία.
Απέναντι τους, το φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή και την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα, Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί δεν έρχονται σε καμία περίπτωση να χάσουν, ωστόσο το γεγονός ότι έχουν επαναπαυτεί κάπως από την διαφορά των εννιά βαθμών που έχουν αποσπαστεί από την δεύτερη Καστοριά, κάτι που φανερώνεται και στις δηλώσεις του Σάκη Τσιώλη, που μίλησε για ευκαιρίες σε νεαρούς και σε «παγκίτες», ίσως δώσει την ευκαιρία στη Νίκη να «αιφνιδιάσει» και να κάνει την μεγάλη έκπληξη, που θα την κρατήσει «ζωντανή»…
Επιστρέφουν στην ενδεκάδα Ρίκα και Τζουλιάνο
Αυτό που ικανοποιεί ιδιαίτερα τον Σταύρο Διαμαντόπουλο είναι ότι δεν υπάρχουν απουσίες, αφού εκτός του τιμωρημένου Βούζελα, οι υπόλοιποι παίκτες τίθενται κανονικά στην διάθεση του. Τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι στην Καισαριανή θα είναι οι Ρίκα και Τζουλιάνο. Ο πρώτος εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει στην μεσαία γραμμή, ενώ ο δεύτερος ξεπέρασε την θλάση που τον ταλαιπωρούσε και θα ξεκινήσει στην δεξιά πλευρά της άμυνας.
Ετσι ένα πιθανό σχήμα για τη Νίκη με παράταξη 4-3-3 είναι με τους Τζουλιάνο και Ρουμελιώτη, δεξί και αριστερό μπακ αντίστοιχα και με το κεντρικό δίδυμο των Αφόνσο και Μπαλάφα να μοιάζει πλέον ακλόνητο στην τετράδα της άμυνας, την ώρα που ο Γκίτκος θα υπερασπίζεται την εστία. Με ανασταλτικά κυρίως καθήκοντα στο κέντρο θα βρίσκονται οι Ρίκα και Αρτσε, την ώρα που ο Σίμιτς σε δημιουργικό ρόλο θα τοποθετηθεί πίσω από τους επιθετικούς. Χώνος και Γκάγκας φαντάζουν οι επικρατέστεροι για τα δυο «φτερά» της επίθεσης με τον Μουρατίδη στην κορυφή.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καλογεράκης, Κουτσογιάννης, Μπόλος, Γκιόροκ, Πιττάκας, Παυλίδης. Ζορμπάς, Παλάσκας και Καρβάλιο, δύο εκ των οποίων θα αποκλειστούν πριν την σέντρα.
Αρχοντας της αναμέτρησης θα είναι ο διαιτητής της Σούπερ Λιγκ, Μιχάλης Γερμανάκος από το ΣΔΠ Αθηνών, με βοηθούς του τους Χ. Ακρίβο (ΣΔΠ Αθηνών) και Γ. Λιόλιο (ΣΔΠ Λάρισας) και 4ο τον Θ. Κουκλομένο (ΣΔΠ Λάρισας).
Ο Λεβαδειακός
Δύσκολα χάνει ο Λεβαδειακός του Σάκη Τσιώλη που φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Οι «πράσινοι» έχουν γευτεί την απογοήτευση της ήττας μόλις τέσσερις φορές φέτος. Διαθέτουν την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, δεδομένο όμως που αλλάζει στα εκτός έδρας ματς που δέχονται αρκετά πιο εύκολα γκολ και την δεύτερη παραγωγικότερη επίθεση με 29 τέρματα. Τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες συνθέτουν την μέχρι σήμερα εκτός έδρας παρουσία του συγκροτήματος της Βοιωτίας.
Β ΕΘΝΙΚΗ – 23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Γήπεδο: Πανθεσσαλικό
Ωρα: 15.00
Διαιτητής: Μ. Γερμανάκος (ΣΔΠ Αθηνών)
ΝΙΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
1. ΓΚΙΤΚΟΣ 83. ΦΡΙΝΙΔΗΣ
34. ΤΖΟΥΛΙΑΝΟ 2. ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
25. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ 4. ΠΑΣΤΟΣ
5. ΜΠΑΛΑΦΑΣ 32. ΜΗΤΣΗΣ
56. ΑΦΟΝΣΟ 11. ΧΡΥΣΑΦΗΣ
13. ΡΙΚΑ 16. ΑΝΔΡΑΛΑΣ
26. ΑΡΤΣΕ 21. ΜΠΑΣΑΛΑ
6. ΣΙΜΙΤΣ 28. ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
23. ΧΩΝΟΣ 45. ΓΚΑΝΤΖΕΦ
20. ΓΚΑΓΚΑΣ 14. ΧΑΝΙΩΤΗΣ
79. ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ 30. ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗΣ
Προπονητές:
Σ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ – Σ. ΤΣΙΩΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου