ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Πολύ μακρύ το… ντοκτορά σας χέρι
Δεν ανησυχώ καθόλου για τα νέα μέτρα που μας ετοιμάζετε. Τσιγάρα, πέντε κούτες, αγόρασα προχτές. Κρέατα, όσα χωράει ο καταψύκτης. Μακαρόνια, ρύζια, καφέδες, πριν μπει το νέο έτος. Γάλα δεν πίνω, το ποτό μου το κόψατε, δε φτάνει ο μισθός, μού φαίνεται θα τη βγάλω ένα – δυο μήνες ακόμα.
Πώς όμως τη βγάζουν ως το Πάσχα μισθοσυντήρητοι, συνταξιούχοι κι άνεργοι, τώρα που απλώνετε πάνω τους ξανά το… ντοκτορά σας χέρι, κύριε Αλογοσκούφη μου;
Φ.Τ.

Μία προς εφτά χιλιάδες
Αδιαμφισβήτητη η επιτυχία της κυβέρνησης. Προ ημερών εξήγγειλε 7.000 διορισμούς στο χώρο της Υγείας (διορισμοί-μαϊμού μιας και οι 1.400 περίπου αφορούν σε μόνιμο προσωπικό, οι υπόλοιποι είναι του προγράμματος stage, ήτοι προσλήψεις ολίγων μηνών!).
Τώρα, πώς γίνεται και μια ενδοκρινολόγος του νοσοκομείου Βόλου αναλογεί σε 7.000 ασθενείς, είναι ανεξήγητο. Μάλλον θα πρόκειται για φαιά προπαγάνδα της αντιπολίτευσης…
Φ.Τ.

Γιατί παραιτήθηκε ο Φυντανίδης;
Φούμαρα είναι που λέει ο λόγος, τα περί μείωσης μισθού του Σ. Φυντανίδη που τον οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσει από τη θέση του διευθυντή στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”.
Ο βαθύτερος λόγος έχει να κάνει με τις φημολογούμενες ανακατατάξεις στο χώρο των ΜΜΕ και ιδιαίτερα στην βαθύτερη επιθυμία του ιδιοκτήτη της εφημερίδας κ. Τεγόπουλου να συνεργαστεί στα επιχειρηματικά σχέδια της κ. Γ. Αγγελοπούλου.
Η δεύτερη αφενός δεν πέτυχε στο παρελθόν να πετύχει συμφωνία με τον Μπόμπολα, ιδιοκτήτη της εφημερίδας “Έθνος” και των εκδόσεων “Πήγασος”. Προς τον παρόν οι δυνάμεις που εκπροσωπεί η Γ. Αγγελοπούλου αγόρασαν την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ριζικής ανανέωσης. Τυχόν ευόδωση των προσπαθειών να αγοραστεί η “Ελευθεροτυπία” θα σημάνει αμφίπλευρο κοινωνικοπολιτικό άνοιγμα επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος παραδοσιακών εκδοτικών ομίλων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Παραδείγματα διεθνώς υπάρχουν πολλά με πιο χαρακτηριστικό στη δοσμένη περίπτωση την γαλλική “Liberation”.
Στην Ελλάδα υπήρχε η περίπτωση του “αχυράνθρωπου” Κοσκωτά με τα γνωστά τότε αποτελέσματα, τα οποία δεν έχουν καμιά σχέση με το σήμερα
Πάντως, με όλα αυτά εξηγείται αφενός η αντίδραση του Φυντανίδη και αφετέρου κάποιοι από το πολιτικό προσωπικό, όπως η Ντ. Μπακογιάννη, πρέπει να ανησυχούν σοβαρά.
Προβλέπονται εξελίξεις…
Ν.Β.

Ο απαράδεκτος κυρ Κώστας
Θα μας συγχωρήσει ο πρωταγωνιστής για την σκληρότητα του τίτλου, δεν εμπεριέχει προσωπικές αιχμές, πλην όμως τα όσα έκανε στο τελευταίο νομαρχιακό συμβούλιο ο κ. Κώστας Γκαβόπουλος δικαιολογούν την αιχμηρότητα του τίτλου. Παιδάκι τον ανέβαζε, παιδάκι τον κατέβαζε. Αγνοώντας εσκεμμένα ο κ. Γκαβόπουλος, ο κατά τα λοιπά θεματοφύλακας των δημοκρατικών διαδικασιών και επίλεκτο στέλεχος της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, ότι ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας διαθέτει την λαϊκή νομιμοποίηση του 53% του δευτέρου γύρου των νομαρχιακών εκλογών. Ζορίζεται δε ζορίζεται ο κ. Γκαβόπουλος, από … παιδάκι έχασε. Φαίνεται ότι είχε μεγάλα προσόντα το… παιδάκι, για να κερδίσει την παράταξη του πολύπειρου κ. Γκαβόπουλου. Αναρωτιέμαι και το ερώτημά μου φυσικά δεν απευθύνεται στον αποτυχημένο αντινομάρχη αλλά στον σοβαρό και μετρημένο πρώην νομάρχη Γιάννη Πρίντζο: «Μ’ αυτούς θα προχωρήσετε, αξιότιμε και σεβαστέ κ. Πρίντζο;»
«Τ»

Κινείται η Έλενα
Εμφανώς και όχι αθόρυβα η Έλενα Αντωνοπούλου κινείται με ορίζοντα τις επόμενες Εθνικές Εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές. Οι εμφανίσεις της είναι μετρημένες αλλά και μελετημένες θυμίζοντας πολιτευτή. Δεν είναι άλλωστε σ’ αυτόν τον τόπο ούτε άγνωστη, ούτε καινούργια η κληρονομικότητα στην πολιτική. Δείτε τι γίνεται στην Αθήνα και την κεντρική πολιτική σκηνή και πολύ εύκολα μπορείτε να κάνετε και τις τοπικές αναγωγές.
Χ.Μ.

Κινητοποίηση για το Γιώργο
Μαζί με το Ροβέρτο Σπυρόπουλο ο Κώστας Καρτάλης βρέθηκε χθες στον Αλμυρό σε συνάντηση με περίπου εκατό αγρότες της περιοχής. Η χθεσινή κινητοποίηση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχει να κάνει με την καλύτερη προετοιμασία της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στην Καρδίτσα για την παρουσίαση του αγροτικού προγράμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Όπως είναι φυσικό τα στελέχη κινητοποιούνται σε πανθεσσαλικό επίπεδο για την επιτυχία της σημαντικής εκδήλωσης. Εκτός από την Καρδίτσα την Κυριακή, ο Γιώργος Παπανδρέου τη Δευτέρα θα επισκεφθεί και τα Τρίκαλα.
Μ.Κ.

Είναι θέμα τοπικό
Πάντως αν οι καταγγελίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εναντίον του Υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου ευσταθούν, θα περιμέναμε να τις αναδείξουν οι τοπικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Μαγνησίας, άντε και της Θεσσαλίας. Δεν πιστεύουμε ότι γνωρίζει καλύτερα ο βουλευτής Λασιθίου Μιχάλης Καχριμάκης τι συμβαίνει στον τόπο μας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο θεσσαλικό χώρο.
Χ.Μ.

Το ΥΕΝ
Τελικά το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αποδέχτηκε το αίτημα της δημοτικής αρχής και, όπως έγινε γνωστό χθες , με απόφαση του ΥΕΝ ο εκάστοτε δήμαρχος Βόλου θεσμικά θα συμμετέχει στο Δ.Σ. του Οργανισμού. Η απόφαση θα δημοσιοποιηθεί στο ΦΕΚ και έπειτα θα γίνει αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου.
Β.Κ

Λουλούδια
Πολύ ευγενική η χειρονομία του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη που χθες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μοίρασε από ένα τριαντάφυλλο σε όλες τις γυναίκες υπαλλήλους του δημαρχείου. Η έκπληξη που ένιωσαν οι υπάλληλοι πολύ ευχάριστη, όπως και οι γυναίκες δημοσιογράφοι που έχουν πλέον “κυριεύσει” το δημοτικό ρεπορτάζ.
Β.Κ

Πυρετός
Πυρετός προετοιμασιών και φυσικά κινητοποίησης, προκειμένου στην Καρδίτσα την Κυριακή να κερδηθεί και η μάχη των εντυπώσεων στην συγκέντρωση του Γιώργου Παπανδρέου.
Στελέχη από τη Χαριλάου Τρικούπη, οι βουλευτές Θεσσαλίας αλλά και το κόμμα οργώνουν όλες τις αγροτικές περιοχές και τα μηνύματα, όπως λένε, είναι πολύ ενθαρρυντικά.
Β.Κ

Μέτωπο
Μέτωπο μέσα στην ομάδα του δείχνει να αντιμετωπίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου Ι. Πρίντζος με τον Κ. Γκαβόπουλο. Ο κ. Γκαβόπουλος, προχθές, επιχείρησε να «ηγηθεί» της συζήτησης για τις προσλήψεις συνεργατών του νομάρχη Απ. Παπατόλια, με οργισμένο ύφος, ανεπίτρεπτες για το νομαρχιακό συμβούλιο εκφράσεις και υποτιμητικούς για το θεσμό χαρακτηρισμούς. Τακτική άκρως διαφοροποιημένη από την καθαρά πολιτική στάση και πέρα από προσωπικούς χαρακτηρισμούς που έχει συνηθίσει το νομαρχιακό συμβούλιο ο επικεφαλής του.
Β.Σ.

Ξαφνική οργή
Από ασταμάτητη οργή κυριεύτηκε ξαφνικά ο νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και πρώην αντινομάρχης Κ. Γκαβόπουλος. Στο «σιγόντο» ο επίσης πρώην αντινομάρχης Π. Μπατζιάκας με παρόμοιο στυλ. Κατακόκκινος και σε κατάσταση έξαλλη, και τι δεν «κατέβασε» ο κ. Γκαβόπουλος απευθυνόμενος στο νομάρχη. Σκηνές πρωτοφανείς για τη μέχρι σήμερα υψηλού επιπέδου ιστορία του νομαρχιακού συμβουλίου Μαγνησίας και οι οποίες θύμιζαν κερκίδες γηπέδου. Και ύστερα του συνέστησε ότι για το… καλό του ο Απ. Παπατόλιας πρέπει να ακούει όσους έχουν θητεύσει πάνω από 10ετία. Ούτε φάνηκε να αναλογίζεται την παντελή έλλειψη σεβασμού που έδειξε με τη στάση του και τις εκφράσεις του στο θεσμό, που έχει για χρόνια ζήσει.
Β.Σ.

Με ντοκουμέντο
Αποστομωτική απάντηση με… ντοκουμέντο επιφύλασσε ο νομαρχιακός σύμβουλος Γ. Μπάϊμπας στη μείζονα μειοψηφία, η οποία στο προηγούμενο συμβούλιο άφησε «σκιές» σχετικά την κάλυψη των εξόδων των συμβούλων που μετέβησαν στο πρόσφατο συνέδριο της ΕΝΑΕ.
Αφού διευκρινίστηκε από τον πρόεδρο ότι τα έξοδα καλύπτονται από τη Νομαρχία, έβγαλε τον «άσσο», λέγοντας στον κ. Πρίντζο: «Απορώ πώς δεν το γνωρίζατε. Έχω εδώ την έγκριση του κ. Γκαβόπουλου για τα έξοδα αντίστοιχης μετακίνησής του, στις 14/12/2005…»
Β.Σ.

Τον περίμενε στη… γωνία
…Σαν έτοιμος από καιρό εμφανίστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Μπάιμπας, όταν ο πρώην Αντινομάρχης Κ. Γκαβόπουλος ζήτησε να μην πληρωθούν από τη ΝΑΜ τα έξοδα των νομαρχιακών συμβούλων – αντιπροσώπων που συμμετείχαν στο πρόσφατο Συνέδριο της ΕΝΑΕ. Ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΚΑΝΑΜ αποστόμωσε τον πρώην Αντινομάρχη, όταν ανέσυρε από το αρχείο του τιμολόγιο που κόπηκε από την προηγούμενη Νομαρχιακή Αρχή και η οποία είχε εφαρμόσει την ίδια ακριβώς πρακτική που εφάρμοσε και η σημερινή…
Πάντως στην προχθεσινή συνεδρίαση ο πρώην Αντινομάρχης διακατέχονταν, όπως μου λένε από έναν εκνευρισμό που από ορισμένους συμβούλους της σημερινής πλειοψηφίας αποδόθηκε στο γεγονός ότι “ακόμη δεν έχει καταλάβει ότι έχασαν τις εκλογές “…
Α.Τ.

Εξομαλύνονται οι σχέσεις
…Πάντως οι σχέσεις Παπατόλια – Μπάιμπα, που δεν ξεκίνησαν, είναι αλήθεια, και με τις καλύτερες προοπτικές, φαίνεται πως αποκαθίστανται σταδιακά τις τελευταίες εβδομάδες. Μάλιστα κάποιοι κάνουν λόγο ότι πολύ πιθανόν ο πρώην προϊστάμενος Τεχνικής Εκπαίδευσης να τοποθετηθεί ως πρόεδρος σε κάποιο Νομικό Πρόσωπο της ΝΑΜ, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες…
Α.Τ.

Να του παράξει πολιτική κάλυψη
…Επειδή τελευταία ο Αντινομάρχης Πολεοδομίας διαπιστώνω ότι δέχεται …πιέσεις ( για να μην πούμε τίποτα βαρύτερο) από τις Βόρειες Σποράδες σχετικά με τα αυθαίρετα, καλό είναι να βγει ο Νομάρχης και με μία δήλωση να το ξεκαθαρίσει το θέμα. Τελείωσαν τα ψέματα. Τέρμα η αυθαιρεσία…
Α.Τ.

Σε ένα μήνα…
Σε ένα μήνα θα έχουν το δικό τους γραφείο στη Νομαρχία και οι παρατάξεις της μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Τη διαβεβαίωση αυτή παρέσχε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου ο ίδιος ο Νομάρχης απευθυνόμενος σε σχετική ερώτηση του κ. Μουλά. Η παραχώρηση χώρου θα αφορά στους συνδυασμούς των κ. κ. Κοκκίνη και Νάνου, αφού ως γνωστόν έχει ήδη παραχωρηθεί γραφείο στον συνδυασμό του κ. Πρίντζου.
Α.Τ.

Τμήμα Μελετών
Εν ολίγοις για το τμήμα νεότευκτο Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑΜ:
– Η δημιουργία του τμήματος Μελετών στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑΜ, ήταν μία από τις εξαγγελίες της προηγούμενης Νομαρχιακής Αρχής, που δεν υλοποιήθηκε. Άλλωστε δεν συμπεριλήφθηκε καν στο ΦΕΚ (ΦΕΚ 8, 12 – 1- 2005) που εμπεριέχεται ο Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας.
– Η τοποθέτηση υπαλλήλου Τ.Ε. ως προϊσταμένου σε τμήμα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, δεν συνάδει με τα υπόλοιπα τμήματα της υπηρεσίας, όπου προΐστανται υπάλληλοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας. (Τμήματα Συγκοινωνιακών και Λιμενικών έργων, Κτιριακών έργων, Υδραυλικών και Εγγειοβελτιωτικών έργων, Συντήρησης και Εκτάκτων Αναγκών)
-Η εκφρασμένη θέση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας (στο Ν.Σ. συμμετέχουν και οι δύο πρώην πρόεδροι κ.κ. Πρίντζος και Ξηρακιάς) είναι στις συγκεκριμένες υπηρεσίες να τοποθετείται ως προϊστάμενος, μηχανικός Πολυτεχνικής Σχολής.
– Να υποθέσουμε ότι μετά την ΑΝΕΜ, θα υπάρξει νέα «κόντρα» μεταξύ ΤΕΕ Μαγνησίας και Νομαρχίας Μαγνησίας για το θέμα;
Μ.Κ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου