ΤΟΠΙΚΑ

Τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου στη Νέα Αγχίαλο

τεμάχιο-του-τιμίου-ξύλου-στη-νέα-αγχία-625442

Πλήθος κόσμου αναμένεται να συρρεύσει στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου

Μεγάλη τιμή και ευλογία για την Τοπική μας Εκκλησία συνιστά η έλευση τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου και του ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου στην Νέα Αγχίαλο, το Σάββατο 14 Μαρτίου.

Τα ιερά κειμήλια, που προέρχονται από την Ιερά Μητρόπολη Σισανίου & Σιατίστης, θα συνοδεύσει ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Παύλος και θα υποδεχθεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής κλήρου και λαού, στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου, στις 6μ.μ. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου & Σιατίστης κ. Παύλου.

Το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και το Ιερό Λείψανο της Αγίας Ελένης θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου μέχρι την Παρασκευή 20 Μαρτίου και κατά το διάστημα της παραμονής τους θα διεξαχθεί πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα, ως εξής: Κυριακή 15 Μαρτίου (Σταυροπροσκυνήσεως) στις 7π.μ Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου & Σιατίστης κ. Παύλου και στις 6μ.μ. Κατανυκτικός Εσπερινός.

Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στις 7.30π.μ θα τελεστεί Ορθρος και Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και στις 6μ.μ. Μέγα Απόδειπνο. Την Τρίτη 17 Μαρτίου, 7.30π.μ. Ορθρος και Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, 6μ.μ. Ιερός Ευχέλαιο. Την Τετάρτη 18 Μαρτίου, 7.30π.μ. Ορθρος και Αγιασμός και 6.30μ.μ. Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου 7.30π.μ. Ορθρος και 6μ.μ. Ιερά Παράκληση στον Τίμιο Σταυρό και την Παρασκευή 20 Μαρτίου, 7.30π.μ. Ορθρος και 6.30μ.μ. Χαιρετισμοί στην Υπεραγία Θεοτόκο και τον Τίμιο Σταυρό. Στη συνέχεια προγραμματίζεται η αναχώρηση των ιερών Κειμηλίων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των ιερών κειμηλίων στη Νέα Αγχίαλο, ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου θα παραμένει ανοικτός από τις 7π.μ. έως τις 8μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου