ΤΟΠΙΚΑ

«Πέφτουν» αυθαίρετα στη Μαγνησία

πέφτουν-αυθαίρετα-στη-μαγνησία-851206

Με κομπρεσέρ «έπεσαν» οι πρώτες αυθαίρετες κατασκευές στη Σκιάθο. Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Μαγνησίας δείχνει αποφασισμένη να θέσει τέλος στο φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης, που έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις, δίχως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να μπουν «μπροστά» και οι μπουλντόζες.
Ειδικό κλιμάκιο, που μετά από «βροχή» ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών για αυθαίρετα, ξεκίνησε τις επιτόπιες αυτοψίες από τις νησιωτικές περιοχές, διαπίστωσε όργια αυθαιρεσιών. Μέχρι και νεοανεγειρόμενες οικοδομές, χωρίς καν οικοδομική άδεια, κατέγραψε το κλιμάκιο, επισκεπτόμενο προ ημερών τη Σκιάθο.
Παρουσία του κλιμακίου ιδιοκτήτης ξενοδοχείου υποχρεώθηκε να «ρίξει» με κομπρεσέρ δύο ορόφους του κτίσματος, οι οποίοι κατασκευάστηκαν καθ’ υπέρβαση της άδειας.
Για τον ιδιοκτήτη της μονάδας το γκρέμισμα αποτέλεσε μονόδρομο, καθώς μετά από καταγγελία είχε διαταχθεί διακοπή των εργασιών, οι οποίες για να συνεχιστούν θα έπρεπε το κτίριο να απαλλαγεί από τους δύο επιπλέον και εκτός οικοδομικής άδειας ορόφους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι με κομπρεσέρ έπεσε και αυθαίρετο κτίσμα στη Σκιάθο, που χρησιμοποιούνταν ως ταβέρνα.
Η πρόθεση της νομαρχιακής αρχής να σταθεί αυστηρά απέναντι στην αυθαίρετη δόμηση περνά στην πράξη με σαφές μήνυμα ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με όλες τις ενέργειες που ενδείκνυται.
Η εξόρμηση στη νησιωτική Μαγνησία και πολύ σύντομα στη χερσαία του κλιμακίου και οι επισημάνσεις των πολιτικών προϊσταμένων να τεθεί τέλος σε κάθε είδους αυθαιρεσιών φαίνεται ότι έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, αλλά κυρίως πιέσεις προς τη νομαρχιακή αρχή, ώστε να μην προχωρήσει σε μέτρα καταστολής.
Αν και ο αρμόδιος αντινομάρχης Ηλ. Ξηρακιάς, ο οποίος εξ αρχής έθεσε τη σοβαρότητα του προβλήματος και ξεκαθάρισε ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί με αυστηρότητα, θεωρεί ότι τα αυθαίρετα μπορούν να «χτυπηθούν» με εντατικούς ελέγχους και μέτρα προληπτικά, τίποτε δεν αποκλείει τη λήψη σύντομα και μέτρων καταστολής.
Σε κάθε περίπτωση, οι υποθέσεις θα εξεταστούν χωριστά. Προς το παρόν, σε όλες τις αυθαίρετες οικοδομές που έχουν ανεγερθεί ή ανακαινίζονται με παντελή έλλειψη οικοδομικής άδειας, αλλά και στις περιπτώσεις υπέρβασης των οικοδομικών αδειών, η υπηρεσία έχει διατάξει παύση των εργασιών.
Στους παραβάτες επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα και καλούνται για να συνεχίσουν τις εργασίες, είτε να εκδώσουν άδεια, τηρώντας τη νομιμότητα, είτε να αναθεωρήσουν την υπάρχουσα σε περίπτωση υπέρβασής της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου