ΤΟΠΙΚΑ

Ενεργειακά έργα στο Νοσοκομείο με τη συνδρομή του ΤΕΕ Μαγνησίας

ενεργειακά-έργα-στο-νοσοκομείο-με-τη-σ-647178

Συνεδρίαση της Διοικούσας παρουσία του Διοικητή Κ. Καραμπάτσα

Η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών στη στέγη του κτιρίου, η δημιουργία αυτόνομης μονάδας παραγωγής οξυγόνου και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου Βόλου απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας προχθές, Τετάρτη, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του διοικητή κ. Κωνσταντίνου Καραμπάτσα.

Η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα, καλωσόρισε το διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τη διοίκηση του τοπικού τμήματος για το ενδιαφέρον της αναφορικά με τα θέματα του ιδρύματος, αλλά και την άψογη συνεργασία που έχουν οικοδομήσει.

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Καραμπάτσας αναφέρθηκε τόσο στην ακίνητη περιουσία του Νοσοκομείου όσο και στους στόχους που έχουν δρομολογηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Για τα ακίνητα αναφέρθηκε σε αυτά που βρίσκονται στην πόλη του Βόλου, όσο και σε αυτά που βρίσκονται σε άλλες πόλεις.

Οπως είπε ο ίδιος, από σήμερα Παρασκευή ξεκινά η αισθητική αναβάθμιση δέκα ακινήτων του Νοσοκομείου, μεταξύ των οποίων και αυτό επί των οδών Καρτάλη και Ιάσονος, έργο που προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο μήνες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο Χάνι Βατσαρέα στα Παλιά και στην προσπάθεια που γίνεται από πλευράς του Νοσοκομείου για την αξιοποίησή του.

Ειδικότερα στοιχεία για το συγκεκριμένο ακίνητο αναφέρθηκαν και από το διευθυντή Τεχνικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γρηγόρη Κουμπαρέλο. Αναφορά έγινε επίσης στα έργα που μόλις παραδόθηκαν, όπως αυτό της Β’ Παθολογικής κλινικής και της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας (θα εγκαινιαστεί την επόμενη εβδομάδα), αλλά και σε αυτά που ήδη προχωρούν στην παλαιά πτέρυγα του ιδρύματος ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΨΥΧΑΡΓΩ» του Νοσοκομείου.

Από το ΤΕΕ Μαγνησίας ζητήθηκε η συνδρομή στις κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθήσει το Νοσοκομείο για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Στόχος είναι η ένταξη, εκτός των έργων που αφορούν ιατρικές υποδομές, και δύο ενεργειακών έργων. Το πρώτο αφορά την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών στη στέγη του κτιρίου και το δεύτερο την αυτόνομη μονάδα παραγωγής οξυγόνου.

Από όλα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, τονίστηκε ότι το ΤΕΕ θα είναι πάντα αρωγός σε ό,τι του ζητηθεί καθώς το Νοσοκομείο αποτελεί την πολυτιμότερη δομή υγείας για την κοινωνία της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου