ΤΟΠΙΚΑ

Μεταξύ σφύρας και άκμονος

μεταξύ-σφύρας-και-άκμονος-851206

Αν ο Παυλίδης είναι πραγματικά αθώος, τότε γιατί οι συνάδελφοί του της Νέας Δημοκρατίας τον καλούν να παραιτηθεί; Εκτός αν πιστεύουν ότι είναι ολίγον αθώος κατά το ολίγον έγκυος.

Αυτοί οι λογαριασμοί περί δύο διαρροών από την αντιπολίτευση και πέντε λευκών από τη συμπολίτευση θυμίζουν λογαριασμούς του καραγκιόζη. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί σε μια μυστική ψηφοφορία ότι δεν ψήφισαν δέκα πασόκοι κατά της παραπομπής και αντίστοιχα άλλοι δέκα νεοδημοκράτες υπέρ της παραπομπής; Μπορεί κανείς να το εγγυηθεί; Τρέχα γύρευε δηλαδή.

«Προχωράμε», ήταν η πρώτη δήλωση του Αριστοτέλη Παυλίδη μετά την απαλλαγή του από τη Βουλή. Προφανώς εννοεί ότι προχωράμε για νέες συμβάσεις στην άγονη γραμμή.

Εγινα πόρνη για να σώσω το παιδί μου και δεν με νοιάζει καθόλου η τιμή μου! Ταιριάζει γάντι αυτή η φράση, μη μου πείτε. Ξέρετε σε ποια υπόθεση ταιριάζει γάντι.

Τριάντα πέντε χρόνια στο κουρμπέτι, σιγά να μην τον στρίμωχναν οι νεοσσοί της κάθαρσης και της διαφάνειας. Ο άνθρωπος είναι παλιά… καραβάνα στα κόλπα της πολιτικής. Και της οικονομίας βεβαίως βεβαίως.

Ο Παυλίδης της άγονης γραμμής κι ο Μαβίδης της άγονης πολιτικής. Όπου εντρυφήσει κανείς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου