ΤΟΠΙΚΑ

158 αγρότες εγκρίθηκαν για επιδότηση επιτοκίου

158-αγρότες-εγκρίθηκαν-για-επιδότηση-επι-681440

Για την αγορά γης ή εξοπλισμού

Εκατόν πενήντα οχτώ είναι οι δικαιούχοι νέοι αγρότες για επιδότηση επιτοκίου για αγορά γης της πρώην ΑΤΕ, που προωθεί η Τράπεζα Πειραιώς.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η ενημέρωση των δικαιούχων που μπορούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα.

Ουσιαστικά το εργαλείο αυτό, επιδοτεί το επιτόκιο δανείου από 80 έως 100% για αγορά γεωργικής γης κοντά στον τόπο µόνιµης κατοικίας και σε τέτοια απόσταση, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα καθηµερινής πρόσβασης η οποία έχει στόχο τη δημιουργία βιώσιμης αγροτικής εκμετάλλευσης.

Η επιδότηση είναι ύψους από 15.000-20.000 ευρώ ανάλογα με την περιοχή του χωραφιού, ενώ τα δάνεια για την επένδυση σε γη ή εξοπλισμό είναι άτοκα.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία βιώσιμης αγροτικής εκμετάλλευσης, την εξαγορά αγροτεμαχίων τα οποία παρεμβάλλονται στην υφιστάμενη αγροτική εκμετάλλευση ή συνορεύουν με υφιστάμενο ιδιόκτητο αγροτεμάχιο και την πραγματοποίηση επένδυσης εντός διετίας από την ένταξη στο πρόγραμμα, η οποία θα έχει θετικό οικονομικό αποτέλεσμα εξεταζόμενη αυτοτελώς.

Οι δικαιούχοι του εργαλείου είναι νέοι και νεοεισερχόμενοι αγρότες ηλικίας έως 40 ετών όπου δύναται να υπάρξει επιδότηση επιτοκίου έως και 100% κατόπιν απόφασης έγκρισης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία υπάγονται.

Συγκεκριμένα η επιδότηση είναι 100% για τους µόνιµους κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και 70% για τους κατοίκους λοιπών περιοχών αγροτικών περιοχών.

Η υλοποίηση του προγράμματος συνεχίζεται. Οι ενδιαφερόμενοι να υλοποιήσουν επενδύσεις οφείλουν να υποβάλλουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών, ταυτότητα, φορολογική δήλωση, Ε9, αντίγραφο ενιαίας δήλωσης εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ), συγκεντρωτική κατάσταση τιμολογίων για επιστροφή ΦΠΑ εφόσον τηρούνται, σχετική γνωμοδότηση της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία ανήκουν και βέβαια στοιχεία χωραφιού ή του εξοπλισμού που θέλουν να αποκτήσουν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου