ΤΟΠΙΚΑ

Μικροί φωτογράφοι δημιουργούν

μικροί-φωτογράφοι-δημιουργούν-851206

Εγκαινιάζεται αύριο Πέμπτη 30 Απριλίου στις 11.30 το πρωί στο χώρο του Δημοτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Βόλου (Δ.Ι.Ε.Κ) η έκθεση των φωτογραφιών που διακρίθηκαν στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας για Σχολεία του Νομού Μαγνησίας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής. Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2008 από τη Φωτογραφική Λέσχη σε συνεργασία με τον Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Βόλου, τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τη Σύμπραξη Σχολείων.
Την Τετάρτη 2 Απριλίου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης και πραγματοποίησε την κρίση των φωτογραφιών που υποβλήθηκαν. Στον διαγωνισμό στάλθηκαν 228 φωτογραφίες από 13 Δημοτικά Σχολεία του Νομού Μαγνησίας. Ο αριθμός των Σχολείων που συμμετείχαν εφέτος στον Διαγωνισμό και η ποιότητα των συμμετοχών μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον του θεσμού. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 135 φωτογραφίες που αναφέρονται σε μεγάλο πλούτο θεμάτων και είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών για τους μικρούς φωτογράφους. Ο λόγος που οι επιπλέον φωτογραφίες δεν θα παρουσιαστούν στην έκθεση είναι είτε γιατί κάποια Σχολεία υπέβαλλαν περισσότερες από 20 φωτογραφίες, όπως προβλέπονταν στην προκήρυξη του Διαγωνισμού, είτε γιατί είχαν τεχνικά προβλήματα στην υλοποίηση της λήψης (φωτογραφίες κουνημένες ή ανεστίαστες).
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης θα γίνει η απονομή των τριών βραβείων και των τριών επαίνων καθώς και των αναμνηστικών δώρων που συνοδεύουν τις παραπάνω διακρίσεις. Θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, τα οποία θα μοιραστούν με ευθύνη των Σχολείων τους. Μετά το πέρας της έκθεσης οι πινακίδες με τις φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν θα αποδοθούν στα Σχολεία, με εξαίρεση τις φωτογραφίες των τριών βραβείων και των τριών επαίνων, οι οποίες παραμένουν στο αρχείο της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου. Τα δώρα που θα δοθούν στους μαθητές των οποίων οι φωτογραφίες διακρίθηκαν στον διαγωνισμό είναι προσφορά του Δήμου Βόλου και του Δήμου Πορταριάς. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 15 Μαΐου. Το Δημοτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Βόλου (Δ.Ι.Ε.Κ) βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ρήγα Φεραίου 1 και Χείρωνος στον Βόλο και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09.00 έως τις 18. 00, ενώ το τηλέφωνο για οποιαδήποτε συνεννόηση είναι 2421056446.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου