ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμάζεται το 5ετές για τα σχολεία

ετοιμάζεται-το-5ετές-για-τα-σχολεία-851206

Μια σημαντική πρόταση πενταετούς προγράμματος για τη Σχολική Στέγη σε ολόκληρο το νομό προετοιμάζει η ΝΑΜ, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του νομάρχη Απ. Παπατόλια.
Έχει μεγάλη σημασία, όπως είπε, η σωστή συλλογή στοιχείων και ο έγκαιρος προγραμματισμός, γι’ αυτό και έχει δώσει εντολή η πρόταση να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
Η αρμόδια αντινομάρχης για θέματα Παιδείας Νατάσσα Οικονόμου πρόσθεσε πως ήδη έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία και προτάσεις από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και από τους δήμους, ώστε στο τέλος Μαρτίου να κατατεθεί η πρόταση για το πενταετές πρόγραμμα Σχολικής Στέγης.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται επισκέψεις στα περισσότερα σχολεία και εξετάζονται οι περιπτώσεις δημιουργίας νέων κτιρίων, μεγάλες επισκευές, ανακαινίσεις και επεκτάσεις.
Για το λόγο αυτό ξεκίνησαν αυτοψίες σε όλο το νομό, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις αυτές.
Στο πλαίσιο αυτό προχθές η αντινομάρχης Παιδείας με τον διευθυντή Προγραμματισμού της ΝΑΜ Δημ. Τυλιγάδα και την αρχιτέκτονα των Τεχνικών Υπηρεσιών Ε. Βόντζου επισκέφθηκαν τους δήμους Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού και Σούρπης.
Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν το δημαρχείο Ν. Αγχιάλου και συζήτησαν με τον δήμαρχο κ. Καραπατάκη και τον αντιδήμαρχο κ. Δημόπουλο για τις ανάγκες όλων των σχολείων. Στη συνέχεια, με τη συνοδεία της αντιδημάρχου επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο και το Λύκειο της περιοχής και συζήτησαν με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς για να εξετάσουν επιτόπου τις ανάγκες των σχολείων.
Ακολούθησε επίσκεψη στον Αλμυρό και σε σύσκεψη στο δημαρχείο με τον δήμαρχο κ. Χατζηκυριάκο, τους αντιδημάρχους κ.κ. Καραμπάση και Εκίζογλου και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Τσαμπίρα συζητήθηκε το θέμα της σχολικής στέγης.
Με τη συνοδεία των δύο αντιδημάρχων επισκέφθηκαν το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης και τα σχολεία Αλμυρού: 2ο Νηπιαγωγείο, 5ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Δημοτικό Σχολείο, 4ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, Ειδικό Δημοτικό, 3ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο και το 1ο ΤΕΕ-ΕΠΑΛ-ΣΕΚ Αλμυρού.
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στο δημαρχείο Σούρπης, όπου συζήτησαν με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Αναστασίου και τον αντιδήμαρχο κ. Ζάρρα. Ακολούθησε επίσκεψη στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο, ενώ αμέσως μετά συναντήθηκαν με τον δήμαρχο κ. Καραγκιόζογλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου